BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSberbank'ın Rusya için enflasyon tahmini yüzde 8'nın altında----

Sberbank'ın Rusya için enflasyon tahmini yüzde 8'nın altında

Sberbank'ın Rusya için enflasyon tahmini yüzde 8'nın altında
18 Mart 2023 - 10:12 www.finansgundem.com

Rusya Sberbank Baş Ekonomisti Struchenevsky, Maliye Bakanlığı'nın bütçe kurallarına uyarak döviz satmaya başlamasının enflasyonun düşmesine yardımcı olduğunu belirtti. Güncel verilere göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 5,5 civarında öngörülüyor

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın yatırım departmanı SberCIB Baş Ekonomisti Anton Struchenevsky, bu yıl ülkedeki enflasyon oranlarının yüzde 5,5 seviyesine ulaşabileceğini söyledi.

Kommersant yayınevi tarafından düzenlenen “Rusya’nın Bölgeleri: “yeni normal” ve “endüstriyel rönesans” konferansında konuşan Struchenevsky daha önce beklenen enflasyon oranlarının yüzde 6 olduğunu hatırlatırken, “Yılın ikinci yarısında enflasyonda bir miktar hızlanma göreceğimizi hesaba katsak bile, cari göstergeler yıl sonuna yaklaştığımızda yüzde 5,5 civarında enflasyon oranlarına ulaşabileceğimizi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Bu yılın ilk iki ayında enflasyon oranlarının düşme eğiliminde olduğuna dikkat çeken Sberbank Baş Ekonomisti, yılın başında enflasyonu düşürmeye yardımcı olan olumlu faktörler arasında Maliye Bakanlığı’nın bütçe kuralına geri dönmesi ve döviz satmaya başlaması olduğunun altını çizdi.

Uzman, bütçe açığının ekonomiye olumsuz etkilerinin Rusya Ulusal Varlık Fonu’nun kullanılmasıyla kısa vadede engellendiğine inanırken, “Bir cepten çıkan ve Maliye Bakanlığı’na ruble olarak verilen para, piyasaya belirli bir miktar Çin Yuanı girmesi sayesinde yeni bütçe kuralıyla etkisiz hale geliyor” dedi.

Rusya Federal İstatistik Servisi Rosstat’a göre, aylık enflasyon ocak ayında yüzde 0,84, şubat ayında ise yüzde 0,46 olarak kaydedilirken, yıllık bazda ülkedeki enflasyon oranları ocakta yüzde 11,77, şubat ayında ise yüzde 10,99’a geriledi.

Mart ayı itibariyle düşüş eğilimini sürdüren enflasyon oranları, 6 Mart 2023 haftasında son 12 ay sonra ilk kez yüzde 10’un altına düşerek yüzde 9,43’e gerilemişti. (GazetemRu)

ABD: Rusya savaş suçları nedeniyle hesap vermeli

Rusya Merkez Bankası'ndan "finansal kriz" açıklaması

Rusya Merkez Bankası'ndan "faiz" kararı

Çin Devlet Başkanı, Rusya'yı ziyaret edecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)