BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya Merkez Bankası'ndan "finansal kriz" açıklaması----

Rusya Merkez Bankası'ndan "finansal kriz" açıklaması

Rusya Merkez Bankası'ndan finansal kriz açıklaması
17 Mart 2023 - 16:50 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Batı'daki finans piyasalarını alt üst eden krizin Rus ekonomisini doğrudan etkilemediğini belirtti.

Basın toplantısı düzenleyen Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ABD'de Silicon Valley Bank'ın iflas etmesiyle başlayan ve Avrupa'nın finans sistemine uzanan derin etkiler oluşturan finans krizini değerlendirdi.

Batı'da Finans alanında yaşanan gelişmelerin Rus ekonomisi üzerinde doğrudan etki yaratmadığını kaydeden Nabiullina, ancak ABD bankacılık sektöründeki durumun küresel ekonomiye yönelik riskleri artırdığının altını çizdi.

Nabiullina, "Dış koşulları değerlendirirken, ABD ve Avrupa bankacılık sistemindeki mevcut durum hakkında yorum yapmadan geçemem. Rus finans sistemi üzerinde doğrudan bir etki oluşmadı, ancak bu yeni faktör, küresel ekonominin gelecekteki gidişatı hakkında belirsizlikleri artırıyor" ifadelerini kullandı.

"Mevcut durum, Batılı merkez bankaları için para politikası hedefleri ile finansal istikrar riskleri arasındaki denge sorununu şiddetlendiriyor. Bir yandan finans sektörünün faiz oranı ve diğer risklere karşı kırılganlığını, diğer yandan mevcut enflasyonist krizin yüksek düzeyde kalmaya devam ettiğini görüyoruz" diye devam eden Nabiullina, bu durumun son dönemde görülen güçlü verilere rağmen küresel ekonomideki riskleri, küresel ekonomideki resesyon risklerini artırabileceği uyarısında bulundu.

Nabiullina, "Küresel ekonomideki yavaşlama, Rusya için Rus ihracat ürünlerine yönelik talebin düşmesi anlamına geliyor ve bu da enflasyonist baskıyı artırabilir" diye ekledi.

Rusya Merkez Bankası'ndan "faiz" kararı

 

Rus bankalarından 40 milyar dolar çekildi

 

Ruslara vatandaşlık veren tek ülke olacağız

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)