BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSancak, eğitim ve enerjiye göz dikti----

Sancak, eğitim ve enerjiye göz dikti

Sancak, eğitim ve enerjiye göz dikti
14 Temmuz 2014 - 15:46 www.finansgundem.com

Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak eğitimde ve enerjide atılan adımları açıkladı

Çoğunluk hisselerini iki ay önce Turkven’e geçen Türkiye’nin en büyük sağlık yatırımlarından Medical Park’ın  kurucu ortaklarından Sancak Group, yeni yatırımlar için kolları sıvadı. Sancak, sağlıktan sonra eğitim işinde de olmak için görüşmeler yürütüyor. Sağlık alanında üniversite işbirliklerini devam ettiren grup, sosyal yönünün ağır bastığını gördükleri eğitim alanında anaokulundan başlayarak, ilkokul, orta öğretim ve liseye uzanan bir ağda faaliyet yürütmeyi planlıyor. Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak, sektörde kimi eğitim kurumları ile görüşmelerin yürütüldüğünü dile getirdi.

Sancak Group’un yakın gelecekte adını sıklıkla duyuracağı alanlardan biri de enerji. Özellikle yenilenebilir enerji konusunda önemli çalışmaların arefesinde grup. Hali hazırda 4 RES üzerinde yürüyen çalışmalarda ilk üretim 2015’in ilk çeyreğinde Urla’da açılacak. Toplam 18 MW’lık kapasiteli proje, 21 milyon euroya mal olacak. Grup, güneş enerjisi alanında da iddialı çalışmalar yürütecek. Konya’da her biri 1’er MW olarak kurulacak toplam 5 MW’lık GES’in yanı sıra Sancak Enerji Hizmetleri Niğde, Kayseri, Burdur ve Konya’ya dönük çalışmalarında lisans ihalesine katılmayı planlıyor.

Sancak Enerji Grup Başkanı Necat Sancak, 5 yıl içerisinde 500 MW’lık bir güce sahip olmayı planladıklarını ve toplam yatırım planlarını da 500-600 milyon euro olarak gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Sancak, HES konusunda da çalışmalar yürüteceklerini ancak katı yakıt ile çalışan üretim tesislerine sıcak bakmadıklarını kaydetti. (EKONOMİST)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)