BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRusya'dan Hızlı Ödeme Sistemi ve dijital ruble hamlesi----

Rusya'dan Hızlı Ödeme Sistemi ve dijital ruble hamlesi

Rusya'dan Hızlı Ödeme Sistemi ve dijital ruble hamlesi
09 Mart 2024 - 18:07 www.finansgundem.com

Rusya'da perakende satış yerlerinde, Hızlı Ödeme Sistemi ve dijital ruble ile ödeme almak mecburi hale gelecek. Rusya Merkez Bankası, ilgili yasa taslağını gözden geçirilmek üzere ilgili departmanlara iletti.

Rusya Merkez Bankası, perakende satış noktalarında Hızlı Ödeme Sistemi ve dijital ruble ile ödeme kabul etmeyi zorunlu kılacak yasa taslağını değerlendirilmek üzere ilgili birimlere gönderdi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, yasa tasarısında, işletmelerin cirolarına bağlı olarak yeni ödeme kabul şekillerine kademeli geçişi öngörülüyor. Örneğin, bir önceki takvim yılında 30 milyon rubleden fazla geliri olan ticaret ve hizmet işletmeleri, 1 Ekim 2024’ten itibaren Hızlı Ödeme Sistemi ile ödeme kabulünü ve 1 Ekim 2026’dan itibaren dijital ruble ile ödeme imkanını sağlamak zorunda olacak. Gelirleri 20 milyon rublenin üzerinde olanlar ise 1 Ekim 2025’ten itibaren Hızlı Ödene Sistemi ile ödeme kabul etmeye, 1 Ekim 2027’den itibaren de dijital ruble ile ödeme yapmaya başlayacak.

Kural, yıllık geliri 5 milyon rubleyi aşmayan perakende tesisleri için henüz geçerli olmayacak.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada “Yasa tasarısı, ticaret ve hizmet işletmelerinin Hızlı Ödeme Sistemi ve dijital ruble kullanarak ödeme yapmalarını sağlamak için aşamalı bir yaklaşım öngörmektedir. Bu da ticaret ve hizmet işletmelerin yasa tasarısının gerekliliklerinin uygulanmasına hazırlanmalarına olanak tanıyacaktır. Benzer bir yaklaşım Mir ödeme kartlarının zorunlu olarak kabul edilmesi için de kullanılmış ve etkili olduğu kanıtlandı” denildi.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, Hızlı Ödeme Sistemi aracılığıyla ödeme kabul eden ticaret ve hizmet işletmelerinin sayısı 2023 yılı sonunda 1,5 milyona ulaştı. Hızlı Ödeme Sistemindeki alımların sayısı ve tutarı yıl içinde dört kat artarak sırasıyla 600 bin ve 1,15 trilyon ruble oldu.

Rusya'da banka ve işletmelere 3.5 milyar dolarlık dijital ruble geliri

 

Dijital rublenin deneme sürecine 17 banka daha katılıyor

 

Rusya dijital rubleyi bütçe harcamalarında kullanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)