BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRusya'da banka ve işletmelere 3.5 milyar dolarlık dijital ruble geliri----

Rusya'da banka ve işletmelere 3.5 milyar dolarlık dijital ruble geliri

Rusya'da banka ve işletmelere 3.5 milyar dolarlık dijital ruble geliri
14 Şubat 2024 - 14:00 www.finansgundem.com

Rusya'da işletmelerin ve bankaların dijital rublenin devreye girmesiyle 3.5 milyar dolarlık gelir elde edeceği belirtildi.

Uluslararası danışmanlık şirketi Yakov & Partners ve Merkez Üniversite, Rusya’da dijital ruble uygulamasının tüm potansiyelinin hayata geçirilmesiyle birlikte şirketlere olan katkısını ortaya koyan bir rapor yayımladı.

Rapora göre, dijital ruble uygulamasının tamamen devreye girmesi halinde işletmeler ve bankalar için yıllık 328 milyar rubleye (3,5 milyar dolar) varan toplam ekonomik etki mümkün gözüküyor.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Yakov & Partners Uzman Ortağı, Merkez Üniversitesi İş Eğitimi ve Analitik Merkezi Müdürü İlya İvaninsky konu hakkında yaptığı açıklamada “Rusya Federasyonu Merkez Bankası, bankacılık sektörü ve iş dünyasının dijital rublenin yaygınlaştırılması ve uygulanması için ortaklaşa çaba gösterdiği iyimser bir senaryoda, yıllık etki iş dünyası için 267 milyar rubleye ve bankalar için 61 milyar rubleye kadar çıkacaktır. Muhafazakar senaryo daha küçük ama yine de önemli bir etki sağlayacaktır (iş dünyası için yılda 92 milyar ruble ve bankalar için yılda 17 milyar ruble). Aynı zamanda, Dijital Ruble’nin işletmeler ve bankalar için uygulanmasının maliyetini 30-50 milyar ruble olarak tahmin ediyoruz ki bu, piyasa katılımcılarının dikkate alınan tüm geliştirme senaryolarında elde edebileceği potansiyel faydalarla kıyaslanamaz” dedi.

Şirketin verilerine göre, dijital rublenin kullanılmaya başlanmasının önemli bir faydalanıcısı, satın alma komisyonlarında önemli tasarrufların belirleyici bir faktör olacağı perakende sektörü olacak. Örneğin, dijital ruble ile ödeme yapıldığında satın alma ücretlerinin yüzde 0,3’e düşmesi, yılda 50-60 milyar rubleye varan bir ekonomik etki yaratabilir. Aynı zamanda, perakende sektöründeki dijital ruble ödeme hacminin, lansmandan sonraki üçüncü ila beşinci yılda yılda yaklaşık 4 trilyon rubleye ulaşması bekleniyor.

Buna ek olarak, dijital ruble toplam ticari işlem hacminin yüzde 20-40’ını oluşturuyorsa, dijital ruble kullanılarak yapılan düşük ücretlerin ve yüksek hızlı transferlerin ekonomik etkisi, tüzel kişiler arasındaki transferler ve ödemeler için komisyonlardan tasarruf edilmesi nedeniyle 5 milyar rubleden 22 milyar rubleye kadar çıkabilir.

Dijital rublenin deneme sürecine 17 banka daha katılıyor

 

Rusya dijital rubleyi bütçe harcamalarında kullanacak

 

Rusya sınır ötesi işlemler için dijital rubleyle görüşüyor

 

Moskova Metrosu için dijital ruble dönemi başlıyor

 

Dijital rublenin yörüngesi belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)