BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDijital rublenin yörüngesi belli oldu----

Dijital rublenin yörüngesi belli oldu

Dijital rublenin yörüngesi belli oldu
02 Ekim 2023 - 11:50 www.finansgundem.com

Rusya'da dijital rublenin test edilmesinin bir yıl süreceği belirtilirken, 2025 yılında uluslararası arenaya girebileceği ifade edildi.

Rusya meclis alt kanadı Duma Finansal Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, dijital rublenin perspektifleri hakkında bilgi verdi. Dijital rublenin 2025 yılında uluslararası arenada işlem görebileceğini söyleyen Aksakov, Latin Amerika ile karşılıklı ödemelerde kullanılabileceğini belirtti.

Gazetemru'da yer alan habere göre Aksakov, dijital rublenin test edilmesinin muhtemelen bir yıl süreceğini belirttiği açıklamalarında, “Aynı zamanda, merkez bankalarınızın ve şirketlerinizin bu yeni dijital finansal varlık dolaşım kanalını daha yaygın bir şekilde kullanabilmeleri için blok zinciri kullanımındaki deneyimlerimizi, geliştirmelerimizi paylaşmaya hazırız” dedi.

Aksakov’un açıklamalarına göre yaptırımların üstesinden gelmenin bir başka yolu da Rus bankaları ile Latin Amerika bankaları da dahil olmak üzere yabancı bankalar arasında muhabirlik ilişkileri kurmak. Tüm ülkeler böyle bir adım atmaya hazır değil ancak bugüne kadar Brezilya, Küba, Nikaragua, Bolivya ve Venezüella’daki bankalar muhabir hesaplar açtı.

Rusya-Latin Amerika konferansında konuşan Aksakov şunları vurguladı:

“Ne yazık ki her zaman bir karşı hareket göremiyoruz, bu nedenle meslektaşlarıma bu bilgiyi iletme talebiyle başvurmak istiyorum. Ülkelerinizdeki bankacılar ile bankacılarımız arasında uygun ilişkiler kurmaya hazırız. Böylece ülkelerimiz arasında böyle bir muhabir etkileşimi açık olur.”

Rusya dijital ruble için gün sayıyor

 

Dijital rublenin logosu onaylandı

 

Rusya'da dijital rublenin kullanımına başlanacak

 

Dijital ruble yasası onaylandı

 

Ruslar dijital rubleye hazır mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)