BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDijital ruble yasası onaylandı----

Dijital ruble yasası onaylandı

Dijital ruble yasası onaylandı
12 Temmuz 2023 - 12:26 www.finansgundem.com

Rusya'da Devlet Duması, Merkez Bankası tarafından hazırlanan dijital ruble yasasını onayladı.

Rusya'da parlamentonun alt kanadı olan Devlet Duması'nın Mali Politikalar Komisyonu Başkanı Anatoly Aksakov başkanlığındaki bir grup milletvekili tarafından meclise sunulan dijital rublenin piyasalara sunulması gayri nakdi ödemelerde kullanılmasına ilişkin temel yasanın kabul edildiği ifade edildi.

Duma açıklamasında, “Kanun, dijital ruble platformu, dijital ruble platformu kuralları, dijital ruble platformu katılımcıları ve dijital cüzdan terimlerini tanımlamakta, ulusal ödeme sistemine entegrasyonunun önünü açmaktadır. Aynı zamanda Dijital ruble platformunun işleyişi, hesap açma, işleme ve kapatma prosedürü ile birlikte dijital ruble platformuna erişim için gereksinimleri belirlemektedir” denildi.

Gazetemru'da yeralan habere göre, onaylanan yasada “Yabancı para birimi” kavramı da açıklığa kavuşturulurken, mevzuatın yabancı merkez bankaları tarafından çıkarılan ulusal dijital para birimini de içereceği, borçlunun dijital hesabına kaydedilen dijital ruble tahsilatının muhasebeleştirilmesi de mümkün olabilecek.

Dijital ruble tahsilatlarının borçlunun bankalardaki veya diğer kredi kuruluşlarındaki hesap ve mevduatlardaki ruble, döviz ve değerli metal cinsinden fonlarının yokluğunda veya yetersizliğinde tahsis edilebileceği, borçlunun iflası durumunda da dijital rublenin iflas masasının bir parçası olacağı vurgulandı.

Dijital ruble platformunun yetkili operatörü Merkez Bankası olacak

Belgeye göre, Rusya Merkez Bankası’na dijital ruble platformunun işletmecisi statüsünün yanı sıra böyle bir ruble platformunun işleyişini organize etme ve sağlama işlevleri atanacak. Ayrıca, Merkez Bankası’nın dijital ruble güvenliği ve dijital ruble ile yapılan işlemlere ilişkin bilgilerin doğru muhasebeleştirilmesi sorumluluğu olacak.

Bu bağlamda Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun işlevleri genişletilirken, platform çerçevesinde sağlanan hizmetler için tarifelerin belirlenmesi, dijital ruble ile izin verilen işlemlerin listesi gibi detaylar düzenleyici tarafından organize edilecek.

Ruslar dijital rubleye hazır mı?

 

Rusya'dan dijital ruble adımı

 

Rusya'dan dijital ruble hamlesi

 

Rusya'nın dijital ruble hamlesi ertelendi

 

Dijital ruble testleri başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)