BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRusya'dan dijital ruble hamlesi----

Rusya'dan dijital ruble hamlesi

Rusya'dan dijital ruble hamlesi
06 Nisan 2023 - 15:37 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Skorobogatova, uluslararası ödemeler sisteminde değişikliklerin yaşanacağını belirterek, “5-7 yıl içerisinde, ulusal dijital para birimlerine dayanan farklı bir uluslararası ödeme sistemi göreceğiz." dedi

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da yaptığı konuşmada, dijital rubleyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Dijital rublenin test edilip hazır hale geldiğinde uluslararası ödemelerde yeni fırsatlar yaratacağına işaret eden Skorobogatova, “Böylece dijital para birimleri sunan regülatörlerle doğrudan temas kurabileceğiz. Bu durumda SWIFT sistemini ise hiçbir şekilde dahil etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Uluslararası ödemeler sisteminde önemli değişikliklerin yaşanmasını beklediklerine işaret eden Skorobogatova, “Gelecekte, 5-7 yıl içerisinde, ulusal dijital para birimlerine dayanan tamamen farklı bir uluslararası ödeme sistemi göreceğiz." dedi.

Batılı ülkeler, Rusya Merkez Bankası ve ülkenin önde gelen çok sayıda bankasına yaptırım uygularken, söz konusu bankalar mali mesajlaşma servisi SWIFT sisteminden de çıkartılmıştı.

Rusya’da enflasyon yüzde 4’ün altına düştü

 

Rusya'nın Ulusal Refah Fonu 154,5 milyar dolar oldu

 

Rusya'dan "vatandaşlık" hamlesi

 

Rusya'dan Türkiye iddiası: Artık izin vermiyorlar

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)