BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarÜnlü sponsorluğu kriptoya geri mi dönüyor?----

Ünlü sponsorluğu kriptoya geri mi dönüyor?

Ünlü sponsorluğu kriptoya geri mi dönüyor?
30 Nisan 2024 - 16:50 www.finansgundem.com

ABD’li ünlü rapçi Eminem’in Crypto.com’un reklamlarını seslendirmesi, ünlü sponsorluklarının kripto endüstrisine geri döndüğünün bir işareti olarak kabul ediliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eminem’in yeni Crypto.com reklamını seslendirmesi, ünlülerin kripto sponsorluklarına geri döndüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, FTX'in batışından bu yana, cömert bir maaş karşılığında kriptoyu tanıtmanın modası geçti. Ancak Eminem’in Crypto.com reklamlarının sesi olması, kripto sponsorluklarının yeniden doğduğunun bir işareti olabilir.

Ünlü sponsorlukları ve eleştiriler

Fortune’dan Niamh Rowe’un haberine göre, ünlü rap sanatçısı Eminem, X'teki bir gönderide, “You know what it’s always been” diyerek müsabakaya hazırlanan bir dövüşçünün videosu üzerinden bir reklam paylaşımı yaptı. The Block'a göre reklam, Cumartesi günü Los Angeles'taki Crypto.com Arena'da oynanacak Lakers-Nuggets play-off maçında gösterime girecek ve Formula 1 Miami Grand Prix'si ve UFC dövüşü gibi yaklaşan spor etkinliklerinde de gösterilecek.

Eminem’in gönderisine, kripto borsasının sloganı olan “Talih cesurdan yanadır” (Fortune favors the brave) anlamına gelen bir hashtag de ekliydi. Crypto.com, A-listesi ortaklıkları çekmesiyle biliniyor. Daha önce aktör Matt Damon da aynı sloganla bir Crypto.com reklamında yer almış ve FTX'in 2022'deki çöküşünün ardından, yetişkinlere yönelik çok izlenen komedi dizisi South Park'ta alay konusu olmuştu. Borsa ayrıca futbol kulübü Paris Saint-Germain ile iş birliği yapmış ve 700 milyon dolar değerindeki 20 yıllık bir anlaşmayla Staples Center'ın isim haklarını satın alarak Crypto.com Arena olarak değiştirmişti.

İşten çıkarmalar

Şirket CMO’su Steven Kalifowitz, “Crypto.com ikonik kişiler, yerler ve etkinliklerle ortaklık kurarak en tanınmış küresel markalardan biri haline geldi ve en son reklam sektörümüze ve onu sorumlu bir şekilde inşa eden topluluğa olan derin inancımızı yineliyor” diyor.

80 milyondan fazla kullanıcısı olan Singapur merkezli kripto para platformu, perakende yatırımcılara kripto para birimleri için borsa, saklama dışı cüzdan, NFT pazarı ve doğrudan ödeme hizmeti sunuyor. Ancak 2022'deki piyasa çöküşünün ortasında Crypto.com, kamuoyu önünde ağır eleştirilere uğramıştı. Şirket, 2022 yılında personelinin yüzde 40’ını ve 2023'te de yüzde 20'sini işten çıkardı.

Kötü şöhret

Bazı X kullanıcıları Eminem'in son ortaklığını onaylamadıklarını dile getirdi. Bunun nedeni, eski kripto para borsası FTX’in CEO'su Sam Bankman-Fried'ın müşterileri milyarlarca dolar dolandırması, borsanın iflas başvurusunda bulunması ve talep sahiplerinin hâlâ geri ödeme alamamasından bu yana kripto para birimleri ve ilgili ürünlerin tanıtımının büyük ölçüde gözden düşmüş olması.

Kasım 2022'de bir grup FTX yatırımcısı, aralarında Larry David, Tom Brady, Shaquille O’Neal ve Naomi Osaka'nın da bulunduğu bir avuç ünlüyü suçlayarak borsaya sivil komplo, yanıltıcı reklam ve kayıt dışı menkul kıymetlerin onaylanması şikayetleriyle toplu dava açmıştı.

Rusya'da 'kripto' paniği

 

Hong Kong kripto para ETF'leri bugün fon toplamaya başladı

 

Kripto para borsası Binance'in yöneticilerinden Anjarwalla yakalandı!

 

Ortadoğu kripto piyasası yükselişte

 

Kripto piyasasında gözler Bitcoin yarılanmasında

 

Kripto kralıydı dolandırıcı oldu: Bankman-Fried’ın yolculuğu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)