BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Rusya-Gürcistan çatışması diplomasiyle çözülmeli'----

'Rusya-Gürcistan çatışması diplomasiyle çözülmeli'

'Rusya-Gürcistan çatışması diplomasiyle çözülmeli'
23 Şubat 2022 - 14:45 www.finansgundem.com

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Gürcistan'ın Rusya ile Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinde yaşadığı toprak bütünlüğü sorunlarının diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Gürcistan'ın bugün Rusya'yı gerçek bir diyaloğa zorlayacak imkanı olmadığını dile getirdi. Zurabişvili, "Toprak bütünlüğünü sağlama konusunu zorla çözme imkanımız yok. Bu çatışmaların çözülmesi yönünde bir güç kullanmayacağımıza dair sorumluluğumuzu aldık" ifadelerini kullandı.

Rusya ile Gürcistan arasındaki çatışmaların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Geriye kalan tek alternatif diplomasidir. Öte yandan diplomatik davranış arzusu olmayan Rus tarafı var" dedi.

'Diyaloğa hazırız'

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya'nın desteklediği Abhazya ile Güney Osetya'da insan haklarının ihlal edilmesi, sözde sınırların kurulması gibi çeşitli yasa dışı faaliyetleri sürerken Rusya ile bir diyaloğun başlatmasının imkansız olduğunu kaydeden Zurabişvili, "Ne yazık ki, herhangi bir diyalog işareti (Rusya'dan) görmüyorum. Bunun işaretleri ne zaman olacaksa onu gördüğümüzde buna hazırız" diye konuştu.

Zurabişvili, Abhazya ile Güney Osetya'da askeri üslerin bulunduğunu hatırlatarak, bölgelerdeki gelişmelerin bir ilhaka doğru ilerlediğini belirtti.

Ukrayna Krizi yorumu: Ukrayna ile dayanışma içerisindeyiz

Zurabişvili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanıması ile ilgili, "Uygulanan yaptırımların ciddi olmaktan daha çok sembolik olduğunu düşünüyorum. Ancak bu, gelecekte bir şeylerin olacağının bir işaretidir. Bu yaptırımlar, şimdiye kadar gördüğümüzden biraz farklı bir şekilde uygulanacak." değerlendirmesini yaptı.

Rusya'nın2008 yılında Gürcistan'a, 2014 yılında ise Ukrayna'ya karşı şiddet politikasını kullandığını ama zamanında onu durdurmak için gereken çabanın sarf edilmediğini belirten Zurabişvili, şu ifadeleri kullandı:

Bu geçmişten öğrenmemiz gereken bir şey varsa, (Rusya'nın) 2008'de Gürcistan'a girişi ve 2014'te Ukrayna'ya girişi, o da Batılı ortaklarımızın o aşamada ellerindeki tüm fırsatları kullanmadıklarıdır. Rusya bedelini tam olarak ödememişti, durdurulamamıştı.

Zurabişvili, Rusya'ya karşı bir savaşa girmeden tek mücadele yolunun o ülkeye yönelik etkili sonuçları getirebilecek yaptırımların uygulanması olduğunu söyledi.

Ukrayna ile dayanışma içinde bulunduklarını kaydeden Zurabişvili, her iki ülkenin NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonu sürecinin devam ettiğini aktardı.

Şentop, Gürcistan Parlamentosu Başkanı ile görüştü

 

Türk ilaçları Gürcistan pazarına giriyor

 

Gürcistan ve Polonya'dan Ukrayna'ya destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)