BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGürcistan ve Polonya'dan Ukrayna'ya destek----

Gürcistan ve Polonya'dan Ukrayna'ya destek

Gürcistan ve Polonya'dan Ukrayna'ya destek
04 Şubat 2022 - 09:49 www.finansgundem.com

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Ukrayna krizi ile ilgili ortak açıklama yaptı.


Andrzej Duda, Gürcü mevkidaşı Salome Zurabişvili ile bir araya geldi. Tiflis'te görüşen liderler Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmelere ilişkin ortak basın toplantısını düzenledi.

Zurabişvili, "Bugün, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlık şeklinde ifade edilen çok zor durum hakkında bilgi alışverişinde bulunma fırsatına sahip olmamız çok önemli" dedi.

'Avrupa'nın güvenliği bizim de güvenliğimiz'

Zurabişvili şu ifadeleri kullandı:

Bu çok gergin durumda, Gürcistan adına dostumuz Ukrayna ile tam dayanışmamızı ifade etmek istiyorum, sadece Ukrayna ile değil çünkü mevcut tehditler aslında bir bütün olarak Avrupa'nın güvenliğine yönelik tehditlerdir ve eğer onun hakkında konuşursak Avrupa'nın güvenliği bizim de güvenliğimizdir.

"Agresif eylemler, tehditler, siber saldırılar veya Ukrayna sınırındaki askeri kuvvetlerin doğrudan artması, Karadeniz'de askeri kuvvetlerin harekete geçirilmesi, her şey Rusya'nın mevcut politikasının provokasyonunun bir işaretidir" diyen Gürcistan Cumhurbaşkanı bu gerginliğin yalnızca barış yoluyla çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

'Ukrayna'nın egemenliği korunmalı'

Ukrayna'nın egemenliğinin önemini belirten Zurabişvili, Rusya'nın ülkesine de şiddet politikasını uyguladığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Ayrıca bugün bu çok zorlu müzakereler sırasında Gürcistan'ı unutmayan ve Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü her fırsatta dile getiren tüm Avrupalı ​​ve Amerikalı ortaklarımıza şükranlarımı sunmak istiyorum."

Duda'dan Gürcistan'a destek

Duda, "Tabii bu sadece Avrupa'yı ilgilendiren bir konu değil, tüm dünya için önemli bir konu" değerlendirmesinde bulundu. Polonya ile Gürcistan'ın Ukrayna'ya yakın ülkelerin olduğunu ve bu nedenle Ukrayna'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Duda, "Ukrayna topraklarında olup bitenler bizim için çok önemli" dedi.

Ukrayna konusunda önümüzdeki günlerde Brüksel ve Almanya'da temaslarda bulunacağı aktaran Polonyalı lider, "Dayanışmamızı (Ukrayna ile) ifade ediyoruz ve genel olarak güvenlikle ilgili tüm konular bizim için çok önemli. Şunu belirtmek isterim ki Gürcistan bizim müttefikimiz, Gürcistan bizim dost olduğumuz devlettir" dedi.

Polonya, Ukrayna'ya savunma desteği vermeye hazır

 

Gürcistan'dan Ukrayna'ya tam dayanışma mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)