BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus turist zayıf Ruble dinlemiyor: Ver elini İstanbul!----

Rus turist zayıf Ruble dinlemiyor: Ver elini İstanbul!

Rus turist zayıf Ruble dinlemiyor: Ver elini İstanbul!
21 Ağustos 2023 - 09:05 www.finansgundem.com

Son veriler, Rusların özellikle sonbahar döneminde önceki yıla göre daha fazla yurtdışı tatili tercih edeceğini gösteriyor. Bu tercihlerin arasında özellikle İstanbul'un öne çıktığı görülüyor.


Rusya’nın cari fazlasındaki düşüş ile yaklaşık yüzde 40 devalüasyona uğrayan rublenin geçen hafta yaşadığı değer kaybı gözleri turizme çevirdi. ATOR Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, geçen hafta “Dolar ve Euro hızla artarken, Rusya’dan yurt dışına tatile gitmek lüks haline geliyor” açıklamasını yapmıştı.

ekonomim.com'dan Selenay Yağcı'nın derlediği habere göre; Ancak artan faiz oranları ve rublenin değer kaybı, Rusların yurt dışında tatil yapma isteklerini daha da kamçılamış görünüyor. Son veriler, Rusların özellikle sonbahar döneminde önceki yıla göre daha fazla yurt dışı tatil yapacağını gösteriyor. İstanbul ise sonbaharın en popüler destinasyonu konumunda bulunuyor. Rusya’nın ulusal havayolu şirketi Aerofl ot, İstanbul’a gerçekleştirdiği doğrudan uçuşları kış döneminde de sürdüreceğini bildirirken yine Aerofl ot’un indirimli markası Rossiya da Soçi’den İstanbul, Dalaman ve Antalya seferlerine 14 Ağustos itibariyle yeniden başladı. Rusya Turizm Birliği Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, bu yıl 2,5 milyon turistin Türkiye’ye gittiğini ve yıl sonu itibariyle bu sayının 5 milyona ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

Ruslar azalmayan, hatta artan ilgisini Türkiye’deki sektör temsilcileri doğruluyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Yılın kalan dönemi için Rusya’dan ilginin devam etmesini bekliyoruz. Türk turizmi için Rusya vazgeçilmez bir kaynak pazar olmanın yanında Rus misafirlerimiz için de Türkiye en önemli turizm destinasyonu olmayı sürdürecek” dedi.

"SAVAŞIN ETKİSİ BÜYÜK OLDU"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı ise Antalya’nın bu yıl Rusya pazarında 2019’un yüzde 50’sine ulaşacağını söyledi. Bundan sonra krizsiz bir turizm olmayacağını, risklerin ve krizlerin yönetildiği bir sektör haline geldiğini belirten Yağcı “Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı jeopolitik sıkıntı ve ekonomik zorlukların özellikle Rusya’nın kendi ekonomisine etkisi büyük oldu. Geçen yıla kıyasla dolar ve euro karşısında yüzde 60-70 değer kaybeden bir ruble var. Fiyatları aynı bıraksak dahi rublenin değer kaybından dolayı tatil fiyatları zaten yüzde 60-70 artıyor. Son 6-7 yılda 4-5 kriz yaşadı turizm sektörü. Bu nedenle bu sektöre yeni yüklerin gelmemesi lazım” diye konuştu.

İSTANBUL, YURTDIŞINDAKİ EN POPÜLER DESTİNASYON OLMAYA DEVAM EDİYOR

Rusya’da sonbahar rezervasyonlarında yurtdışı rezervasyonların payı yüzde 9 artarak yüzde 44,8 oldu. İstanbul, yurtdışındaki en popüler destinasyon olmaya devam ediyor. Otel rezervasyonlarının yüzde 7,3’ü İstanbul’a yapılıyor. ANEX Tour, Pegas Touristik gibi tur şirketleri, Rusya’da önümüzdeki yıl için de erken rezervasyon taleplerinin geldiğini belirtti. Rus turistlerin odaklandığı destinasyonlar ve oteller ise iyi indirim verip satışlarını erken tutanlar oldu. En fazla erken rezervasyon yapılan ülkeler ise sırasıyla, Tayland, Türkiye, Mısır, BAE, Sri Lanka ve Küba.

Rusların ne kadarı maaşından utanıyor?

 

Ruslar dövizden kaçıyor: Tarihi düşüş!

 

Ruble temmuzda da geriledi!

 

Rusya, rubledeki düşüşe çare arıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)