BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, rubledeki düşüşe çare arıyor!----

Rusya, rubledeki düşüşe çare arıyor!

Rusya, rubledeki düşüşe çare arıyor!
31 Temmuz 2023 - 10:27 www.finansgundem.com

Rublenin değer kaybının temel nedeninin ülkeye giren ve çıkan döviz hacmi olduğunu vurgulayan Rusya Maliye Bakanı Siluanov, dış ticaret dengesinin, yani ülkeye giren ve çıkan para birimlerinin, rubledeki değer kaybında önemli bir rol oynadığını belirtti.


TASS haber ajansına demeç veren Anton Siluanov, “Rubledeki değer kaybında başlıca nedeni dış ticaret dengesinden, yani ülkeye giren ve çıkan para birimlerinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullanırken, aynı zamanda yaz döneminde birçok vatandaşın tatil amacıyla yurtdışına gittiğini hatırlatarak, bu durumun da ülkedeki döviz talebini artırdığına dikkat çekti.

Geleceği öngörülebilir bir rublenin hem insanlar hem de iş dünyası için önemli olduğuna değinen Maliye Bakanı, “Döviz kurunun enflasyonu etkilediğini dikkate almalıyız. Enflasyon seviyesinin kontrol edilmesi hükümet ve Merkez Bankası için öncelikli bir konu çünkü öncelikle nüfusun en savunmasız kesimlerini etkiliyor” diye açıkladı.

Siluanov, Maliye Bakanlığının ruble döviz kurunu düzenleme seçeneğini düşünmediğini tekrarlarken, Rusya’nın dövize müdahale uygulamalarıyla ilgili sayfayı kapattığını, böyle bir uygulamanın altın ve döviz rezervlerinin harcanmasını gerektirdiğini ve dış ticaret koşullarını bozduğunu sözlerine ekledi.

Moskova Borsası’nda (MOEX) bugünkü açılışta dolar kuru, sitenin verilerine göre 7 Temmuz’dan bu yana ilk kez 92 rublenin üzerine çıktı. (gazetemru)

Rusya'da dijital rublenin kullanımına başlanacak

 

Rus ekonomisi için tehlike: Rubledeki değer kaybı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)