BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyasının yüzde 80'i ABD ekonomisine güveniyor----

İş dünyasının yüzde 80'i ABD ekonomisine güveniyor

İş dünyasının yüzde 80'i ABD ekonomisine güveniyor
02 Mayıs 2024 - 15:31 www.finansgundem.com

ABD'de iş dünyası liderlerinin yüzde 80'inden fazlası, ekonominin güçlü olduğuna, tüketicilerin ise yalnızca yüzde 40'lık bir kesimi buna inanıyor.

Milken Enstitüsü ve Harris Poll tarafından perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, iş dünyası liderlerinin yüzde 80'inden fazlası ABD ekonomisinin güçlü olduğuna inanırken, Amerikalı tüketicilerin sadece yüzde 40'ı buna inanıyor.

Anket, iş dünyası liderlerinin yüzde 79'u dünyanın geleceği konusunda iyimserken, bu oranın tüketicilerde yüzde 34 olduğunu da gösterdi.

Harris Poll CEO'su John Gerzema, "ABD'li iş dünyası liderleri iş dünyasının gücü konusunda iyimser, ancak birçok Amerikalı için ekonomik toparlanma henüz evde deneyimlenmemiş bir gerçeklik" dedi.

Anket, 1-9 Mart tarihleri arasında 500 ABD'li iş liderinin yanı sıra 1-3 Mart tarihleri arasında 2,085 yetişkin ve 8-10 Mart tarihleri arasında 2,052 yetişkin ile gerçekleştirildi.

Ankete göre, tüketicilerin neredeyse dörtte üçü "ekonomistler işlerin iyiye gittiğini söyleyebilir, ancak yaşadığım yerde bunu hissetmiyoruz" ifadesine katıldı ve tüketicilerin yüzde 60'ından fazlası bugünkü ekonomik belirsizlik nedeniyle önemli yaşam kararlarını askıya aldıklarını bildirdi.

ABD'de öğrenci protestoları: Antisemitizm tasarısına onay!

 

ABD'li yatırımcılardan Londra atağı

 

ABD borsaları güne karışık başladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)