BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de öğrenci protestoları: Antisemitizm tasarısına onay!----

ABD'de öğrenci protestoları: Antisemitizm tasarısına onay!

ABD'de öğrenci protestoları: Antisemitizm tasarısına onay!
02 Mayıs 2024 - 09:33 www.finansgundem.com

ABD Temsilciler Meclisi, antisemitizmle mücadele tasarısını onayladı. Tasarı, kampüslerdeki Filistin gösterilerini "antisemitik" olarak nitelendirebilirken, bazı kesimler ifade özgürlüğünün kısıtlandığını savunuyor.


ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 91 hayır oyuna karşı 320 evet oyuyla kabul edilen "Antisemitizm Farkındalık Yasası" başlıklı tasarı, ülke genelinde antisemitizm olarak nitelendirilen başlıklara vurgu yapıyor.

Tasarının geçmesinde yoğun emeği olan Meclis Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, yaptığı açıklamada, kampüslerde devam eden Filistin'e destek gösterilerinin "antisemitizm" dalgasına hizmet ettiğini ve Yahudi karşıtlığını artırdığını savundu.

Söz konusu tasarı, Eğitim Bakanlığının, Uluslararası Holokost Anma Birliğinin kabul ettiği antisemitizm tanımını baz almasını ve üniversitelerde de buna göre olayları tanımlamasını şart koşuyor.

Tasarıyı eleştiren Matt Gaetz ve diğer bazı vekiller, söz konusu antisemitizm tanımının fazla geniş olduğunu ve kolaylıkla ifade özgürlüğü alanını daraltacağını savunuyor.

Senato'ya gönderilen ve oradan da geçmesi halinde ABD Başkanı Joe Biden'ın masasına gidecek olan tasarının, ülkedeki ifade ve gösteri hakkı özgürlüğüyle ilgili tartışmaları daha da artıracağı belirtiliyor.

Meclis Başkanı Johnson, geçen hafta Columbia Üniversitesini ziyaret ederek kampüslerdeki olayların "antisemitik olduğunu" ve üniversite yönetimlerinin "çadır kamplarını kaldırmak üzere gereğini yapması gerektiğini" savunmuştu.

EN AZ 1600 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan ABD merkezli Associated Press (AP) haber ajansı, polisin 18 Nisan'dan bu yana ABD kampüslerinde en az 38 kez operasyon yaptığını ve bunun sonucunda 30 üniversite ve kolejde 1600'den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Los Angeles'taki Kaliforniya Üniversitesi'nde (UCLA) ise kampüse yığınak yapan çevik kuvvet, Gazze'yle dayanışma kampındakilere bölgeyi terk etmelerini aksi halde gözaltına alınacaklarını bildirdi.

UCLA kampüsünde dün, İsrail yanlısı göstericilerle Filistin destekçileri karşı karşıya gelmişti. (NTV)

ABD'de Gazze'ye destek eylemleri sürüyor: Üniversite uyardı!

 

ABD'deki Gazze eylemlerine polisten sert müdahale

 

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden birinde Gazze protestosu!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.r.g02 Mayıs 2024 11:19

    arap ideolojisi kan vahşet terör dünya bunların eline geçtiğinde insanı değerlerin özgürlüklerin hepsi yok olur

  • Yorum 02 Mayıs 2024 10:54

    Sözde demokrasi havarisi koskoca Americayı bir avuç siyonist yönetiyor. Kanser olmuş american yönetimi.

  • Y.r02 Mayıs 2024 15:33

    Asıl kanser arap arap terörü ortadogu bataklığı kafan iyimi