BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRus ekonomisi için tehlike: Rubledeki değer kaybı----

Rus ekonomisi için tehlike: Rubledeki değer kaybı

Rus ekonomisi için tehlike: Rubledeki değer kaybı
20 Temmuz 2023 - 16:30 www.finansgundem.com

Rubledeki değer kaybı Rusya'da enflasyonist baskılara sebep olurken, ülke ekonomisi için de tehlikeye neden oluyor. Uzmanlar bu değer kaybının Rus ekonomisine etkilerini anlattı.

İç siyasetteki belirsizlik ve Ukrayna savaşının etkisiyle rublede yaşanan değer kaybı Rus ekonomisinin en büyük problemleri arasında gözükecek gibi. Rubledeki değer kaybı yılın ikinci yarısında tüketim ve yatırım talebini baskılayarak ekonomik büyümeyi aşağı çekebilir. Bu analiz Makroekonomik Analiz ve Kısa Vadeli Tahmin Merkezi (TsMAKP) uzmanlarına ait.

Türkrus'un haberine göre TsMAKP'ın yayınladığı temmuz raporunda "Yeni şoklar yaşanmaması halinde hane halkı tüketimi yıl ortasından itibaren yeniden ekonomik büyümenin en önemli faktörü haline gelebilir. Rubledeki değer kaybı (ithalat fiyatlarının artması) ve Merkez Bankası'nın faiz oranını yükseltmesi büyüme trendini kırabilir," ifadelerine yer verildi.

Gaydar Enstitüsü'nün araştırması da rublenin değerli olmasının sanayi yatırımları açısından teşvik edici rol oynadığını ortaya koyuyor. Enstitünün anketine katılan fabrikaların yüzde 60'ı rublenin değerli olmasının makine ve ekipman alımını teşvik ettiğini beyan etti.

Rubledeki değer kaybı paranın iyice değersizleşmesinden endişe eden hane halklarını tüketime sevkediyor. Bu ise ekonominin ısınmasına ve enflasyonist baskının artmasına neden oluyor.

Rusya'nın Avrupa ile ticaretinde rublenin payı yüzde 50'ye ulaştı

 

Rus ekonomistten ruble için karamsar tahmin

 

Rus turizmcilerden ruble ayarı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)