BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus turizmcilerden ruble ayarı----

Rus turizmcilerden ruble ayarı

Rus turizmcilerden ruble ayarı
01 Temmuz 2023 - 18:21 www.finansgundem.com

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden yapılan açıklamada yaptıkları araştırmada, rublenin dolar ve avro karşısında yaşadığı değer kaybı nedeniyle bu yaz Ruslar için yurtdışı tatillerinin yüzde 15 ila 50 oranlarında daha pahalı hale geldiği ifade edildi

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, rublenin dolar ve avro’ya karşı değer kaybının tur operatörlerinin yurtdışı turlarının maliyetlerinde revizyona gitmesine neden olabileceğini söyledi.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Muradyan, rubledeki değer kaybıyla birlikte artan fiyatların tehdidi altında öncelikle hava yolculuğunu içeren yurtdışı turlarının yer alacağının altını çizerek, “Fiyatların artması nedeniyle geniş bir kitlenin bu tür gezileri rezerve etmesi gözle görülür şekilde zorlaşacaktır. Rubledeki değer kaybının dış turizmin tamamen sona ermesi pek olası olmasa da birçok tatilci için yurtdışı tatilleri daha zor hale gelecektir” diye konuştu.

Rubledeki değer kaybının büyük bir kitle için yurtdışında tatil fırsatlarını önemli ölçüde engelleyeceğine değinen uzman, “Artık birçok tur operatörü, özellikle fiyatı döviz cinsinden olan ve uçak seyahatini içeren kış sezonu yurtdışı tatil turlarını yeniden gözden geçirecek, fiyatları değiştirecektir” ifadelerini kullandı.

Bu ayın başında Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan araştırmaya göre, bu yaz Ruslar için yurtdışı tatillerinin yüzde 15 ila 50 oranlarında daha pahalı hale geldiği anlaşılmıştı.

Ülkede faaliyet gösteren büyük tur operatörlerinin rezervasyon istatistiklerine atıfta bulunan birlik, fiyatlardaki artışa rağmen bu yaz yurtdışına tatile gidecek Rus turistlerin sayısında yaklaşık bir buçuk kat artış kaydedildiğini bildirdi.

Araştırmalar, Rusların bu yaz popüler yabancı turistik destinasyonlara yapacağı seyahatlerin 5 milyona ulaşabileceğini ortaya çıkarırken, bu rakamların 2022 yazına kıyasla yüzde 42 daha fazla olduğu belirtildi.

Rusya’nın dış borcunda düşüş sürüyor

Rusya'da turistlere banka kartı

Petrol ve gaz devi Rusya'da cari açık tehdidi

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yüzde 29 arttı

Bakan Ersoy: Bizim petrolümüz aslında turizm

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 5 milyonu aştı!

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)