BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da turistlere banka kartı----

Rusya'da turistlere banka kartı

Rusya'da turistlere banka kartı
01 Temmuz 2023 - 13:15 www.finansgundem.com

Rusya'da turistlerin banka kartı alabilmesine imkan sağlayan yasa tasarısı üçüncü okuma aşamasında kabul edildi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı ülkeye turist olarak gelen yabancıların bankalarda hesap açtırarak kart alabilmesine imkan tanıyan yasa tasarısını üçüncü okuma aşamasında kabul etti.

Tasarı hükümetin isteği üzerine Merkez Bankası ve Rosfinmonitoring tarafından hazırlanmıştı. Tasarının açıklama metninde Visa ve Mastercard sahibi yabancıların Rusya seyahatlerinde yaptırımlar nedeniyle bu kartları kullanamadığına dikkat çekiliyor.

Yasa, yabancılara Rusya'ya gelmeden önce ya da bir temsilci aracılığıyla bankada hesap açtırma olanağı tanıyacak. Turistler kartı Rusya'ya geldiklerinde alabilecek.

Konuyu haberleştiren RBC gazetesinin görüşüne başvurduğu Alfa Bank temsilcileri, turistlerin uzaktan kimlik tespiti konusunda soru işaretleri olduğunu ve sistemin nasıl işleyeceğinin henüz netleşmediğini söyledi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği yetkilileri de adımı olumlu karşılamakla birlikte asıl sorunun uluslarası para transferinde yaşandığına dikkat çekiyor. Birlik yetkilisi Artur Muradyan turislere yatırdıkları parayı geri alabilme imkanı da tanınması gerektiği görüşünde.

Tari Tur'dan Marina Levçenko da uygulamaya destek verenler araasında. Ancak Levçenko elektronik vize sistemi faaliyete geçmeden turistlere banka kartı verilebilmesinin anlam ifade etmediğini belirtiyor.

Rusya Visa ve MasterCard’ı sınır dışı edebilir

 

Mastercard’ın yaptırımı Rus turistleri vurdu

 

Mastercard, Rus kartlarını işleme kapattı

 

Mastercard’ın Rusya zararı 34 milyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)