BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus ekonomistten ruble için karamsar tahmin----

Rus ekonomistten ruble için karamsar tahmin

Rus ekonomistten ruble için karamsar tahmin
08 Temmuz 2023 - 15:33 www.finansgundem.com

Rus ekonomi uzmanları özellikle petrol ve doğalgaza yönelik yaptırımların sertleşmesiyle ruble için karamsar tahminde bulundu.

Rus rublesinin dolar ve euro karşısında değer kaybetmesi halkı nasıl etkileyecek? Novıye İzvestiya portalı halkın gündelik tüketim sepetinde ithal ürünlerin payının yüzde 30 olduğunu yazıyor. Dolaylı ithalatın sepetteki payı da yine yüzde 30.

Portala konuşan ekonomi uzmanları fiyatı artacak ürünler arasında ilk sırada otomobil ve yedek parçaları, ilaçlar, tekstil ve ayakkabı ve elektronik eşyaları sıralıyor.

Özellikle petrol ve doğalgaza yönelik yaptırımların sertleşmeye devam etmesi halinde rublenin dolar ve euro karşısında değer kaybetme trendinin de sürmesi bekleniyor. Portal durumu "Doların 150 ruble olacağı günleri torunlarımızdan önce biz görebiliriz," sözleriyle özetledi.

Ekonomist Dmitri Prokofyev de halka imkan varken elektronik ve beyaz eşyalarını yenileme tavsiyesinde bulundu.(Türk Rus)

Yaptırıma rağmen Rusya'da kazandılar

 

Rus sayıştayı bütçe açığını belirledi

 

Rus turizmcilerden ruble ayarı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)