BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRuble temmuzda da geriledi!----

Ruble temmuzda da geriledi!

Ruble temmuzda da geriledi!
12 Ağustos 2023 - 17:31 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, rublenin temmuz ayı reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) bazında bir önceki aya kıyasla yüzde 7,7 geriledi.


Rusya Merkez Bankası'nın resmi internet sayfasında yer alan raporda, Rusya Federasyonu’nun dış ticaretinde önemli paya sahip ülkelerin para birimlerinden oluşan sepete göre Rus rublesinin ağırlıklı ortalama değerini gösteren reel efektif döviz kurunun haziran ayında ayına kıyasla yüzde 7,7 azaldığı belirtilirken, temmuzda yıllık bazda gözlemlenen düşüş yüzde 26,4 olarak belirlendi.

Rublenin euro karşısındaki reel efektif kuru önceki aya göre yüzde 9,3 düşüş gösterirken, yılbaşından bu yana değer kaybı yüzde 29,9’a ulaştı.

Dolar, yıl sonunda 100 rubleyi geçebilir

Rusya’da faaliyet gösteren borsa yatırım şirketi Fontvielle’in küresel piyasa analitik departmanı başkanı Artur Meinhard, dolar kurunun yıl sonunda 100 ila 120 rubleye çıkabileceğini iddia etti.

Gazetecilere konuşan Meinhard, mevcut durumda rublenin dolar ve avro karşısında değer kazanması için hiçbir önemli temel faktörün kaydedilmediğini belirtirken, “Rus hükümeti ve Merkez Bankası’nın idari kararları ile para politikasındaki sıkılaştırmayı hariç tutarsak, rublede devalüasyon eğilimi olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Rublenin birkaç faktörden aynı anda etkilendiğinin altını çizen uzman, bunlardan en önemlisinin Batı ülkeleri tarafından ilan edilen tavan fiyat ve bir dizi yaptırım sonrası düşen petrol ve gaz gelirleri zemininde gözlemlenen “döviz kıtlığı” olduğunu vurguladı. (gazetemru)

Putin, Rus devlet garantilerinin rubleyle ödenmesine izin verdi

 

Dijital rublenin logosu onaylandı

 

Sberbank'tan 737 milyar ruble net kar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)