BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan 2024 büyüme tahminini düşürdü ----

Yunanistan 2024 büyüme tahminini düşürdü

Yunanistan 2024 büyüme tahminini düşürdü
30 Nisan 2024 - 16:16 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın 2024 yılı ekonomik büyüme tahmini %2,9'dan %2,5'e düşürüldü. Yunanistan, başlangıçta tahmin edilenden daha zayıf yatırımlar, ihracat ve kamu tüketimi öngörüyor.

Yunanistan'ın istikrar programı raporuna göre, ülkelerindeki durgunluğun yatırım ve ihracatı etkilemesi nedeniyle 2024 yılı ekonomik büyüme tahmini %2,9'dan %2,5'e düşürüldü.

Avrupa Komisyonu'na sunulan ve maliye bakanlığı tarafından açıklanan 2024-2025 mali planına göre Yunanistan, başlangıçta tahmin edilenden daha zayıf yatırımlar, ihracat ve kamu tüketimi öngörüyor.

Yunanistan'a yapılan doğrudan yabancı yatırımların yarısından fazlası Kuzey Avrupa ülkelerinden gelirken, ülkenin tarım ürünleri, yakıt ve eczacılık ürünleri gibi ihracatının üçte ikisi Avrupa Birliği'ne gidiyor.

Aşağı yönlü revizyona rağmen Yunanistan'ın büyümesinin, güçlü turizm ve Avrup Birliği fonlarının desteğiyle Euro Bölgesi ortalaması olan %0.8'in üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Yunanistan Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bu büyüme yörüngesi, güçlü reel harcanabilir gelir artışı, ücret artışları ve daha fazla işgücü piyasası kazanımlarıyla desteklenen özel tüketimin istikrarlı katkısını yansıtmaktadır" denildi.

Yunanistan'da asgari ücrete 50 euro zam

 

Yunanistan cari fazla verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)