BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRus ödeme sistemlerini rahatlatan açıklama----

Rus ödeme sistemlerini rahatlatan açıklama

Rus ödeme sistemlerini rahatlatan açıklama
15 Nisan 2021 - 08:55 www.finansgundem.com

ABD ve AB’nin yaptırımlarından korkan Rus hükümeti kendi ödeme sistemini geliştirmeye devam ederken uluslararası şirketlerden rahatlatan açıklama geldi.

Ukrayna başta olmak üzere muhaliflere yönelik baskıların karşılığı olarak çeşitli yaptırımlara maruz kalan Rusya hükümeti ekonomide büyük bir sıkıntı yaşanmaması için bir süredir yeni tedbirler alıyor. Bunların başında da yeni bir ödeme sistemi ve dijital para. Ancak uluslarası ödeme sistemleri Visa ve Mastercard şirketleri, Rusya'daki çalışmalarına hiçbir değişiklik yapmadan devam edeceklerini açıkladı.

Sputnik'e konuşan MasterCard'ın Rusya temsilcisi Aleksey Malinovskiy, "Mastercard Rusya'daki çalışmalarına devam ediyor. Rusya'da 20 yılı aşkın süredir iş yapıyoruz ve şu anda Ruslar, Rus bankaları tarafından verilen 100 milyondan fazla Mastercard kartını kullanıyor. Mastercard, Merkez Bankası tarafından sosyal açıdan önemli bir ödeme sistemi olarak kabul ediliyor ve Rus kartlarıyla yapılan tüm işlemler, Rusya Ulusal Ödemeler Kart Sistemi tarafından güvenilir bir şekilde işleniyor" ifadelerini kullandı.

Visa yetkilileri ise RBK sitesine yaptığı açıklamada, ödeme sistemlerinin 30 yıldan fazla bir süredir Rusya pazarında rekabet halinde olduğunu ve faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı'nın yaptırım politikalarının devam etmesi nedeniyle Rusya'nın Visa ve MasterCard ödeme sistemlerinden ayrılabileceği olasılığının göz önünde bulundurulduğunu ifade etmişti.

ORTAK ÖDEME SİSTEMİ GELİŞTİRİLDİ

Finansgundem.com’da yer alan haberlere göre, 2017 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Rusya’daki ödeme sistemi Mir’in Türkiye’de de altyapısının oluşturulması önerisini gündeme getirmişti. Bunun üzerine Türkiye Troy’u, Rusya’da Mir’i alternatif bir ödeme sistemi olarak hayata geçirdi.

Mir, bizde kurulan Troy’a benziyor. Kredi kartı harcamalarının takasının ülke içinde yapıldığı ortak kart ödeme sistemi. Mastercard ya da Visa gibi uluslararası takas niteliği yok. Mir’in kuruluş nedeni de zaten bu iki uluslararası ödeme sistemini ‘baypas’ etmek.

TIME, Bitcoin ile ödeme alacak!

 

Kripto para piyasasında hareketlilik sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)