BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRus bankalarından Çinli ödeme sistemi hazırlığı----

Rus bankalarından Çinli ödeme sistemi hazırlığı

Rus bankalarından Çinli ödeme sistemi hazırlığı
06 Mart 2022 - 16:31 www.finansgundem.com

Visa ve Mastercard’ın Rusya’daki faaliyetlerini durdurmasının ardından Rus bankaları, Çinli ödeme sistemlerini kullanan kartlar çıkartacak.

ABD merkezli finansal hizmet şirketleri Visa ve Mastercard’ın Rusya'daki operasyonlarını askıya aldıklarını duyurmasının ardından Rus bankaları da harekete geçti.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Rus ödeme sistemi Mir ile Çinli UnionPay’in birlikte çalışacağı kartlar çıkartmak için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Bloomberght’nin haberine göre ülkenin diğer önemli bankası Alfa-Bank da yaptığı açıklamada, yeni ödemi sistemi için çalışmalar yapıldığını belirterek, söz konusu uygulamayla 180 ülkede ödeme yapılabileceği bildirildi.

ELEKTRONİK PARA TRANSFERİ

Rusya Merkez Bankası tarafından Mayıs 2017’de kurulan Mir ödeme sistemi, bankaya ait Ulusal Kartlı Ödeme Sistemi adlı sistem üzerinden elektronik para transferleri için kullanılıyor.

Çin merkezli banka kart hizmetleri ağı olan UnionPay, dünya çapında 2 bin 500’den fazla kurumla ortak çalışıyor. UnionPay kapsamında bugüne kadar 7 milyardan fazla kartın çıkarıldığı hesaplanıyor.

Mastercard’ın yaptırımı Rus turistleri vurdu

 

Mastercard, Rus kartlarını işleme kapattı

 

Visa, Rus finans kurumlarını engelledi

 

Ruslar kendi ödeme sistemlerine yöneliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)