BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRipple Mısır Ulusal Bankası NBE ile işbirliği yaptı----

Ripple Mısır Ulusal Bankası NBE ile işbirliği yaptı

Ripple Mısır Ulusal Bankası NBE ile işbirliği yaptı
14 Haziran 2021 - 07:50 www.finansgundem.com

Ripple - XRP Kuzey Afrika ülkesinin en büyük bankası olan Mısır Ulusal Bankası (NBE) ile ortaklık kurduğunu açıkladı

Ripple’ın küresel ödeme ağı RippleNet aracılığıyla NBE, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (UAE) Mısır’a yapılan sınır ötesi ödemeleri işleme koymak için LuLu Financial Group’un bir parçası olan UAE merkezli finansal hizmet sağlayıcısı LuLu International Exchange ile bağlantı kurdu.

UAE de dahil olmak üzere Körfez ülkelerinde yurtdışında çalışan büyük bir diaspora ile Mısır, yalnızca 2020’de 24 milyar dolarlık havale aldı ve bu da onu Hindistan, Çin, Meksika ve Filipinler’den sonra küresel olarak ilk beş havale alıcısından biri haline getirdi.

Havaleler, onları alan ülkeler için hayati önem taşır ve bu fonlar bir ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasında önemli bir rol oynuyor. Evden aileye ve arkadaşlara gönderilen para, eğitimden gıdaya, kendi evini satın almaya veya kendi işini kurmaya kadar çok sayıda ihtiyacın ödenmesine yardımcı oluyor.

NBE ve LuLu Exchange, işbirliği sayesinde Mısır’a sınır ötesi havale deneyimini daha ucuz, daha hızlı ve daha güvenilir olacak şekilde yükseltmeyi planlıyor.

Ancak, mevcut küresel ödeme altyapısındaki doğal sürtüşme, sınır ötesi havalelerin maliyetli ve yavaş olması bankaları yeni arayışlara itiyor. Bu ortaklık sayesinde, NBE ve LuLu Exchange, Mısır’a sınır ötesi havale deneyimini daha ucuz, daha hızlı ve daha güvenilir olacak şekilde yükseltmeyi planlıyor.
Bu arada, RippleNet, küresel bir ağdaki ortakların iş performanslarını ve ölçeklerini hızlandırmalarına yardımcı olmak için blok zinciri teknolojisinden yararlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)