BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRekor yatırım çeken fintekin perde arkası----

Rekor yatırım çeken fintekin perde arkası

Rekor yatırım çeken fintekin perde arkası
21 Mayıs 2021 - 15:33 www.finansgundem.com

Fintek start-up’ı Eco, önde gelen girişim sermayedarlarından ve ünlülerden yüksek miktarda yatırım çekmeyi başardı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

3 yıl önce kurulan fintek start-up’ı Eco’nun websitesinde sıklıkla Eko’nun bir banka olmadığı söyleniyor. Fintek şirketi birikim ve harcamalar için kişisel bir finans uygulaması geliştiriyor. Ancak Eko mevduat hesaplarını da kabul ediyor ve mevduatlarını kredi vererek getiri elde ediyor. Aynı zamanda da müşterilerine %2,5 ila %5 arasında faiz ödeyen birikim hesapları sunuyor. Kendini bir kripto para şirketi olarak tanımlamak istemeyen şirketin gelir modeli ise yüksek volatilite gösteren kripto piyasasına dayanıyor.

Eco’nun CEO’su Andy Bromberg, “bazen olduğunuz şeyi açıklamanın en güzel yolu olmadığınız şeyi belirlemektir” dedi. Açıklamasının devamında, “yeni bir şey inşa ederken, bazen en iyi kelimeleri bulamazsınız” ifadesini kullandı. Mart ayında start-up şirketi kripto paralara odaklanan girişim sermayesi yatırım fonu devi Andreessen Horowitz, Activant Capial, Coinbase Ventures ve yüzün üzerinde diğer yatırımcılardan 26 milyon dolar yatırım  sağladı.

Bugün şirket daha önce açıklanmamış spor, eğlence ve iş dünyasının ünlü isimlerinden de yatırımcıları bulunduğunu açıklıyor. Bu yatırımlarla Eco mobil uygulamasının özelliklerini ve ticaretle uğraşanlara sunduğu hizmetleri geliştirmeyi planlıyor. 170 bin kullanıcı ise bekleme listesinde. Mobil uygulamanın erken dönem versiyonu bazı kullanıcıların erişimine açıldı ve beta sürümü test aşamasında.

finansgundem.com'un derlemesine göre, daha önce Eco özellikle Pantera Capital and Expa isimli start-up studiosundan 8,5 milyon dolar yatırım sağlamıştı. Uber’in kurucu ortaklarından, şirketin kurucusu Garret Camp, Eco’nun da kurucularından bir tanesi ve hali hazırda şirkete danışmanlık yapmayı sürdürüyor.

Eco’nun sunduğu hizmetler neler?

Şirketin sunduğu birincil hizmet, mevduatlarda %2,5 faiz geliri sağlayan dijital bir cüzdan. Cüzdanın aynı zamanda arkadaş tavsiyesi ile Amazon, Uber, DoorDash ve Instacart gibi satıcılarda %5 nakit puan avantajı bulunuyor. Bu getiriler ise mart ayı itibarıyla Bankrate verilerine göre ortalama %0,07 Faiz oranından oldukça yukarıda. Bankalar arasında Citi ve Goldman Sachs tarafından kurulan Marcus, ABD’nin en yüksek faiz oranları olan %0,5 sunuyor.

Müşteriler aynı zamanda banka hesaplarından uygulama içinde tahsilat yapabiliyor. Bu uygulama ise birçok fintek ürününün sunduğu hizmetlerle benzerlik taşıyor. Müşteriler maaşlarını ya da maaşlarının bir kısmını hesaplarına doğrudan bağlayabiliyorlar. Büyük mevduat hesapları için havale hizmeti de sunuluyor. Eco para kazanan bir şirket ve yüksek faiz oranlarını müşterilerine sunabiliyor.

Bunun nedeni ise müşteri mevduatlarını daha yüksek faiz oranlarıyla kripto işlem platformlarına kredi olarak sağlaması. Bu şimdilerde getiri sağlayan bir alan olsa da, gelecekte kredi talebi düştüğünde ya da alanda rekabet arttığında faiz oranlarını düşürmek zorunda kalabilir. Eco bu riskleri daha önce değerlendirdi ve şimdilik endişeli değil. Bromberg Forbes’a yaptığı açıklamada, faiz oranlarını düşürmeyi planlamadıklarını ve böyle bir ihtiyacın olmasını beklemediklerini söyledi.

Bromberg, “birçok senaryoyu inceledik ve bu oranları sunmaktan memnunuz” dedi. Yine de faiz ödemelerinde oranlarını düşüren bazı şirketler var. Örneğin hem BlockFi hem de Coinbase kripto ve stablecoin mevduatlarının getirilerini düşürdü. Bromberg daha önce token satışları imkanı tanıyan kripto para platformu CoinList’in kuruluşunda katkıda bulundu. Bromberg CoinList deneyiminin Eco kullanıcılarını “kriptonun ne olduğu ve neden güçlü olduğu” konusunda eğitmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Ancak Bromberg müşterilerini kripto para terminolojisiyle yormak istemiyor ve müşterilerini “volatilitesi yüksek” bir varlığa yatırım yapmaya ikna etmeye çalışmayı düşünmüyor. Çarşamba günü kripto paralarda görülen çöküş konusunda Bromberg, “bu filmi daha önce izledim. Bir noktada sizi etkilememeye başlıyor” dedi.

QNB Finansbank'ta yabancı para transferleri dijital kanallarda

 

Brexit Londra finansını büyütebilir mi?

 

Bitcoin enflasyona karşı korur mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)