BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRadyonun geleceğine yatırım yaptı: Aile servetini yok etti----

Radyonun geleceğine yatırım yaptı: Aile servetini yok etti

Radyonun geleceğine yatırım yaptı: Aile servetini yok etti
17 Kasım 2023 - 15:07 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük ikinci radyo platformu Audacy iflasın eşiğinde. Şirketin CEO’su David Field ise henüz altı yıl önce sektörde büyümek için milyon dolarlık yatırımda bulunmuştu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eski adı radio.com olan radyo platformu Audacy’nin CEO’su David Field, 2017 yılında Philadelphia merkezli CBS Radio’yu satın almak için 1,5 milyar dolar ödedi. CEO anlaşmayla babasının 1968’de kurduğu işletmeyi üç katı büyüklüğüne çıkardı. Audacy ABD’nin en büyük ikinci radyo operatörü haline geldi. Ancak tüm bu başarı hikayesi bir çöküşü de beraberinde getirdi.

Bloomberg’ün haberine göre Field aynı süreçte personele gönderdiği bir notta daha fazla yatırım sözü de verdi. CEO, “Radyo için üzülmeyi bıraktık” dedi söz konusu medya iletişim aracının “büyük ölçüde küçümsendiğini” de sözlerine ekledi.

Habere göre sadece altı yıl sonrasında ise Audacy’nin 1,92 milyar dolar borcu bulunuyor. Radyoculuk sektörünün en büyük sorunu olan radyo reklamcılığına talebin azalması da şirketin konumunu daha zorlu bir hale getiriyor.

Raporlara göre New York ve Los Angeles da dahil olmak üzere birçok önemli ABD eyaletinde 220’den fazla istasyona sahip olan şirket alacaklılarıyla borçlarının yeniden yapılandırılması yönünde görüşmelerde bulunuyor.

ABD’deki büyük küçük 11 bin kadar ticari radyo istasyonu geleneksel medyanın karşı karşıya kaldığı engellerle mücadele ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre radyo istasyonları genç kitleler üzerindeki etkisini kaybediyor. Reklam veren kuruluşlar da bu durumun farkında. Podcast ve internet yayınları Spotify gibi yeni rakipler reklam pastasından pay alıyor ve radyo yayıncılığı için ayrılan reklam pastası da gün geçtikçe küçülüyor.

Edison Research'ün Başkanı Larry Rosin konuyla ilgili açıklamasında "Eskimiş medya seksi bir şey değil. Geleceğe benzeyen heyecan verici bir şey değil ve bu önemli bir sorun” ifadelerine yer verdi.

Audacy hisseleri sadece 30 sentten işlem görüyor ve New York Menkul Kıymetler Borsası tarafından listeden çıkarıldı. Birleşme sırasında 150 milyon dolardan fazla değere sahip olan ailenin şirketinin hisseleri sadece birkaç yüz bin dolara kadar düştü. Audacy makale için yorum yapmaktan kaçındı.

Daha önce Entercom Communications olarak bilinen şirket, pek de yalnız değil. 850'den fazla istasyona sahip olan sektör lideri IHeartMedia’nın hisseleri bu yıl %60 değer kaybetti. 400 kadar istasyonu olan sektörün 3 numaralı şirketi Cumulus Media ise gelirinin üçüncü çeyrekte %17 düştüğünü açıkladı.

Jacobs Media'ya göre, Spotify gibi yeni seçeneklerin ortaya çıkmasının ardından insanlar eskisi kadar yeni müzikler keşfetmek için radyoya yönelmiyorlar. Pew Research'e göre, radyo dinleyen 12 yaş ve üstü Amerikalıların payı, 2009'da %92 seviyesindeyken geçen yılsa bu oran %82'ye kadar geriledi.

Sektörün en büyük gelir kaynağı olan yerel ve ulusal reklamlar serbest düşüşte. Audacy, bu tür gelirlerin üçüncü çeyrekte %9,3 düştüğünü ve son çeyrekte de benzer bir düşüş beklediğini açıkladı. IHeart, 9 Kasım'da yayın gelirinin üçüncü çeyrekte yüzde 6,1 düştüğünü söyledi. Toplam gelirin, önceki dönemdeki %3,6 oranında düşmesinin ardından dördüncü çeyrekte şirketin gelirlerinin yüksek tek haneli bir yüzdeyle düşmesini bekliyor. Audacy'nin toplam geliri üçüncü çeyrekte %5,6 azaldı.

Şirket iflas davalarında yüzde 24 artış

 

Amazon'dan 'otomotiv' hamlesi

 

Amerikalılar finansal yönden pandemi öncesine göre daha kötü durumda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)