BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin sigorta için onay verdi----

Putin sigorta için onay verdi

Putin sigorta için onay verdi
19 Aralık 2022 - 12:48 www.finansgundem.com

Rusya'daki sigorta şirketlerinin, gıda ve gübre ihracatında "dost olmayan" Batılı ülkelerdeki sigorta şirketleriyle anlaşma yapmasına yönelik yasak kaldırıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus sigorta şirketlerinin hasım ülke sayılan yaptırımcı ülkelerin sigorta şirketleri ile gıda ve mineral gübre ihracatına ilişkin anlaşmalar imzalamasını imkan tanıyan yasayı onayladı.

Bu düzenlemelerin kabul edilmesinden önce geçerli olan tedbirler, Rus sigorta şirketlerinin yaptırımcı ülkelerin sigorta şirketleri ile anlaşma imzalamalarını yasaklıyordu. Yeni düzenleme ile söz konusu şirketlerle sadece tahıl ve gübre ile ilgili sigorta anlaşmaları imzalamak mümkün olacak.

Rus parlamenterler bu düzenlemenin, ‘Rus ihracatçıların sigorta bakımından desteklenmelerine yardım edeceğini ve üçüncü dünya ülkelerinde gıda kıtlığı yaşanması riskini azaltacağını’ söylüyor.

Küresel gıda krizinin çözümü için Ankara'nın koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatı anlaşması, 22 Temmuz'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanmıştı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen dörtlü görüşmeler sonucu anlaşma, 19 Kasım'dan itibaren de 120 gün süreyle uzatılmıştı.

Rusya'da resesyon korkusu

 

Ucuz Rus petrolünün büyük kısmını Hindistan satın alıyor

 

Rusya Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon açıklaması

 

Rusya: Yeni yaptırımlar AB’nin sorunlarını artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)