BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPeugeot ailesinden dev finans yatırımı----

Peugeot ailesinden dev finans yatırımı

Peugeot ailesinden dev finans yatırımı
20 Eylül 2023 - 18:25 www.finansgundem.com

Fransız otomobil markası Peugeot’yu yaratan milyarder aile yatırım kollarını çeşitlendiriyor. Ailenin yatırım firması Peugeot Invest, finans devi Rothschild’in %5,1 hissesini satın aldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder Peugeot ailesi yatırımlarını bankacılık alanında genişletti. Otomotiv sektöründeki ünlü markasıyla elde ettiği serveti çeşitlendirmek isteyen Fransız aile finans sektörünün yanında lüks ürünler ve siber güvenlik alanındaki işletmelere de yeni yatırımlar yaptı.

Bloomberg’ün haberine göre, aile tarafından kontrol edilen, Robert Peugeot tarafından yönlendirilen ve Fransa borsası CAC40’ta listelenen Peugeot Invest son bilanço açıklamasında finans devi Rothschild’in %5,1 hissesini tuttuğunu bildirdi.

Şirket ayrıca İtalyan lüks ürünler üretim markası olan Gruppo Florence’e, Paris’in ünlü Şanzelize Bulvarı (Champs-Elysees) yakınlarındaki Hotel California’ya, siber güvenlik firması Nomios’a ve hukuki arama motoru Doctrine’e de yatırım yaptı.

Peugeot Invest hisselerinin %80’i Etablissements Peugeot Freres aile yatırım firmasına ait. Söz konusu aile şirketi, Peugeot otomobil markası etrafında odaklanmış bir serveti denetleyen aile yatırım ofisi niteliğinde ve otomobil markası Peugeot ise Stellantis NV'nin bir parçası. Peugeot’nun ilk otomobilleri 1889'a kadar uzanıyor ve aile bu markayla küresel bir otomobil üreticisi yarattı. Ancak yaklaşık on yıl önce şirketin maruz kaldığı ağır kayıplar ve aile içi anlaşmazlıklar aile yatırım firmasını çeşitlenmeye zorladı.

Peugeot Invest İcra Kurulu Başkanı Bertrand Finet, Gruppo Florence firması aracılığıyla lüks ürünler pazarına geçiş için "Daha önce var olmadığımız bu sektöre yatırım yapmamız için kesinlikle iyi bir yol" ifadelerine yer verdi.

Yenilenmesi ve daha modern hale getirilmesi planlanan asırlık Hotel California ise iyi bir fiyat üzerinden satın alınan cazip bir varlık olarak tanıtıldı. CEO Yardımcısı Sebastien Coquard, Paris'in merkezindeki işletmelerin dolu bir mekanda yer alan otelin ve dayanıklı olduğunu kanıtladığını da sözlerine ekledi.

Peugeot Invest'in ilk yarı sonuçları, varlıklarının net değerinin 2022 sonunda 5 milyar Euro'dan 5,5 milyar euroya yükseldiğini gösterdi. Yatırımların geri dönüşü %12,4 olarak gerçekleşti.

Peugeot ailesinin iş dünyasındaki kökenleri ailenin başındaki bir girişimcinin 1810 yılında bir yel değirmenini çelik atölyesine dönüştürmesine kadar uzanıyor. Aile üyeleri hâlâ otomobil işletmesinde aktif olarak rol alıyor ve Peugeot Invest yönetim kurulunun yaklaşık yarısını oluşturuyor. Ailenin beş üyesi dokuzuncu nesle kadar uzanıyor. Diğer bir deyişle şirkette bir tür “halefiyet” unsuru bulunuyor.

Peugeot Invest’in portföyünde borsada işlem gören veya görmeyen 60'tan fazla şirket ve gayrimenkul fonu bulunuyor.

Başkan Robert Peugeot bilanço açıklamasında "Çeşitli sektörlere ve pazarlara yatırım yaparak ve Amerika Birleşik Devletleri’ne her zamankinden daha fazla maruz kalarak son birkaç yılda bu küresel ekonomik türbülansın etkilerini hafifletebildik" dedi ve Rothschild'deki hisselerden "memnun" olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Goldman Sachs CEO’su koltuğunda güvende mi?

 

Apple, Goldman Sachs ile yürüttüğü projeyi iptal etti

 

Rus elmas devinden flaş karar! Satışlarını durdurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)