BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisParanızı zenginler gibi yönetmenin püf noktası----

Paranızı zenginler gibi yönetmenin püf noktası

Paranızı zenginler gibi yönetmenin püf noktası
18 Mart 2024 - 18:00 www.finansgundem.com

Zengin gibi yaşamak genellikle lüks ile eşleştirilir. Ancak söz konusu para yönetimi olduğunda servet sahibi olanların başarısı ilham alınması gerekir cinsten. Finans uzmanı Jaspreet Singh zenginlerin paralarını yönetirken neyi doğru yaptığını paylaşıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Para yönetiminin nasıl olması gerektiğini öğrenmek servet edinmenin kilit unsurlarından biridir. GoBankingRates’in haberinde ünlü finans uzmanı Jaspreet Singh dünyanın en zengin yüzde birlik diliminin paralarını nasıl yönettiğine dair ipuçlarını paylaştı. Singh’in tavsiyeleri sıfırdan servet üretmek isteyenler için de rehber niteliğinde:

Finans eğitiminin değerini anlayın

Finans eğitimi zenginler gibi para yönetebilmenin temel taşıdır. Singh bireysel finans, yatırım stratejileri ve ekonomik eğilimler hakkında sürekli bilgi edinmenin önemli olduğunu vurguluyor.

Zenginler kitaplar, kurslar ve danışmanlar yoluyla kendilerini sürekli olarak eğitiyor. Bilginin özellikle de finans dünyasında hayatta kalabilmek için önemli bir güç olduğunu anlıyorlar. Finansal okuryazarlığınızı geliştirmeye her hafta bir miktar zaman ayırarak başlayın. Bunun yolu kitap okumak, podcast dinlemek veya saygın Finans haberleri kaynaklarını takip etmek olabilir

Servet oluşturma zihniyetini benimseyin

Servet sahibi ile ortalama bir insan arasındaki önemli bir fark zihniyettir. Zenginler parayı sadece mal ve hizmet satın almak için bir araç olarak görmez. Para aynı zamanda daha fazla servet üretmek için de bir araçtır.

Singh net finansal hedefler belirlemeyi, varlık sahibi olmanın değerini anlamayı ve sürdürebilmeyi içeren bir servet oluşturma zihniyetini benimsemeyi tavsiye ediyor. Bakış açısındaki bu değişim harcamaların anından gerçekleştirilmesinden ziyade para yönetimine daha geniş bir vizyonla odaklanmayı sağlıyor.

Gelir kaynaklarınızı çeşitlendirin

Çeşitlendirme sadece yatırım portföyleri için uygun bir strateji değildir. Bu aynı zamanda gelir kaynakları için de geçerlidir. Singh asla tek bir gelir akışına güvenmemeyi tavsiye ediyor. Zenginler genellikle yatırımları, kiralık mülkleri, işletmeleri ve daha fazlası ile birden fazla gelir kaynağına sahiptir.

Gelir akışlarını çeşitlendirmek finansal istikrar sağlar ve iş piyasasında veya ekonomide yaşanabilecek beklenmedik değişimlere karşı riskleri azaltır. Gelir kaynaklarınız artırmak için gayrimenkul, borsa yatırımları veya küçük bir işletme kurmayı düşünebilirsiniz.

Akıllıca yatırım yapın

Yatırım, servet inşasında önemli bir dayanaktır. Ancak Singh, yatırım dünyasına gelişigüzel girmeye karşı uyarıyor. Zenginler akıllıca yatırım yapar, genellikle uzun vadeli büyümeye ve bileşik faize odaklanır.

Kısa vadeli piyasa dalgalanmalarından etkilenmezler; bunun yerine finansal hedeflerini ve risk toleranslarını net bir şekilde anlayarak yatırım yaparlar. Yatırımlara balıklama atlamadan önce, hisse senetleri, tahviller, yatırım fonları ve gayrimenkul gibi farklı yatırım türleri hakkında kendinizi eğitin. Ayrıca, bir mali danışmana başvurmayı da düşünebilirsiniz.

İmkanlarınızın el verdiğinin altında yaşayın

Zenginler, servet biriktirmenin ne kadar kazandığınızla değil, ne kadar biriktirdiğinizle ve büyüttüğünüzle ilgili olduğunu bilirler. Singh, bütçelemenin, gereksiz harcamaları azaltmanın ve cömert harcamalar yerine tasarruf ve yatırımlara öncelik vermenin önemini vurguluyor. Bu, hayatın zevklerinden kendinizi mahrum bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Odak noktası, finansal hedeflerinizle uyumlu bilinçli seçimler yapmak olmalıdır.

Geleceğinizi planlayın

Etkili para yönetimi, geleceği planlamayı içerir. Bu, bir acil durum fonu kurmayı, bir emeklilik planına yatırım yapmayı ve net bir emlak planına sahip olmayı içerir.

Zenginler, varlıklarını koruma ve servetlerinin gelecek nesiller için korunmasını sağlama konusunda proaktiftir. Singh, hayatta yaşanabilecek gelişmelere, ekonomideki değişimlere veya yeni finansal hedeflere uyum sağlamak için finansal planınızın düzenli olarak gözden geçirilmesini tavsiye ediyor.

Sonuç

Sözün özü, Singh'in parayı zenginler gibi yönetme yaklaşımı, lüksü arzulamakla ilgili değil, finansal bağımsızlığa yol açan stratejileri benimsemekle ilgilidir. Bu ilkeleri benimseyerek, mali durumunuzun kontrolünü yeniden kazanabilir ve müreffeh bir gelecek inşa etmek için çalışabilirsiniz.

Dave Ramsey: Hayallerinizin peşinde felakete gitmeyin!

 

Kart borçlarını ödemek için en doğru zaman

 

Gençlerde finansal baskının adresi sosyal medya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)