BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDave Ramsey: Hayallerinizin peşinde felakete gitmeyin!----

Dave Ramsey: Hayallerinizin peşinde felakete gitmeyin!

Dave Ramsey: Hayallerinizin peşinde felakete gitmeyin!
18 Mart 2024 - 16:57 www.finansgundem.com

Ünlü bireysel finans uzmanı Dave Ramsey girişimcilik için tüm birikimlerini riske edenlere kritik bir uyarıda bulundu. Finans uzmanına göre bu tür riskler finansal felaketlere yol açabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hayallerin peşinden gitmek genellikle cesurca ve doğru bir hamle olarak görülür. Ancak hayalleri gerçeğe dönüştürmek bazı karmaşık kararlar vermeyi de gerektirir.

The Street’in haberine göre ünlü bireysel finans yazarı Dave Ramsey başarıya nasıl ulaşılacağı konusunda bazı güçlü tavsiyeler veriyor. Ramsey hayallerinin peşinden giden insanların dikkatli olmasını da öneriyor.

Haberde Ramsey’in tavsiyesine başvuran bir kadının sorusu gündeme getirildi. Kadın hayallerinin peşinden gitmeye çalışan eşinden bahsederek sorusunda şu ifadelere yer veriyor:

“Eşim neredeyse 10 yıldır gerçekten sevmediği bir işte sıkışıp kalmış durumda. Kendisi iyi ve çalışkan bir adam. Geçen gün bana emeklilik birikimini nakde çevirme ve bu parayı bir iş kurmak için kullanma fikriyle geldi. Her zaman kendi işini kurma fikrini sevmiştir. Eşimin mutlu olmasını istiyorum, ancak bunun iyi bir fikir olduğundan emin değilim. Herhangi bir tavsiyeniz var mı?”

Ünlü finans uzmanının cevabı ise oldukça netti:

“Evet, Bir tavsiyem var. Üstelik bu tavsiyem tek bir kelime ile özetlenebilir: Yapmasın.”

Bireysel Finans uzmanı bu tür cesur bir hamleye girişmeden önce sonuçları hakkında düşünmeye davet ediyor:

“Eşinizin girişimcilik ruhuna hayranım. Ancak bu bakış açısı tüm mali durumunuzu bir tuzağa doğru çekiyor. Düşünün: Eğer işletme fikriniz çalışmazsa tüm emeklilik birikimlerinizi kaybetmiş olacaksınız ve iflas etmek oldukça gerçek bir ihtimal. Sırf mevcut durumunuzdan sıkıldığınız veya başkalarına cevap vermekten bıktığınız için yeni bir işletme açma fikrine balıklama atlamak iyi bir fikir değildir.”

Ünlü bireysel finans uzmanı bireylerin finansal bağımsızlık arzusuna saygı duyuyor. Ancak Ramsey insanların finansal hayatlarının kontrolünü ele geçirmek için nasıl hareket etmesi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi:

“Bakın, anlıyorum. Birçok insanın girişimcilik ruhu var ve bu türden tanıdığım herkes hayalinin peşinden gitmek istiyor. Sorun şu ki bu hayaller önceden akıllıca ve çok dikkatli bir şekilde planlanmazsa, hem girişimciler hem de etraflarındaki insanlar için kâbusa dönüşebilir.”

Ramsey bu türden bir girişimi çok büyük bir miktarda bahisle kumar oynamaya benzetiyor:

“Benim görüşüme göre iş dünyasında bir kâbusun tanımı sahip olduğunuz her şeyi koyarak rest çekmektir. Kart oynarken bu masadaki her şeyi tek bir ele yatırmak anlamına gelir. Söz konusu iş olduğunda ise asla ‘her şeyi’ bir araya getiremezsiniz. Dolayısıyla şu an için kendinize sorumanız gereken ilk soru şu: Her şeyi riske etmeden hayalimin peşinden nasıl gidebilirim?”

Hayallerinizin peşinden gitmenin doğru yolu

Ünlü finans uzmanı hayallerine ulaşmak isteyen girişimcilere soruna farklı açıdan yaklaşmalarını tavsiye ediyor.

Ramsey, “Yeni başlayanların öncelikle ne yapmayı gerçekten sevdiğini ve her gün dört gözle yapmayı bekleyecekleri işin ne olacağını bulması gerekiyor. Herhangi bir başarı şansına sahip olması için bu fikri yaşaması ve adeta soluması gerekecek. Eşinizi sevdiğinizi ve yardım etmek istediğinizi biliyorum. Dolayısıyla, şu anda yapabileceğiniz en iyi şey, fikriyle ilgili endişelerinizi dile getirmek ve her gün onu mutlu edecek şeyin ne olacağını düşünmesine yardımcı olmayı teklif etmektir. Bu sorunun cevabını aldıktan sonraki adım, finansal dünyanızı tehlikeye atmadan bu işe nasıl başlayacağınızın yolunu bulmaktır” açıklamasında bulundu.

Düşüncelerini oldukça açık sözlü bir biçimde dile getiren finans uzmanı şu soruyu sordu:

“Tüm birikimlerinizi havaya uçurmak veya borca girmek yerine nasıl para biriktirilebilir ve daha küçükten başlanabilir? Acil durum fonunuz veya emeklilik yatırımlarınız dışında bir miktar paranız varsa bunun bir kısmını işletmeniz için kullanmakta sakınca yoktur. Ancak asla ama asla bir iş kurmak için borca girmeyin veya sahip olduğunuz her kuruşu tam bir felaket olabilecek bir şeye rehin vermeyin.”

Ramsey açıklamasını iyimser bir mesajla sonlandırdı:

“Bu asla ya hep ya hiç teklifi değil. Nefret ettiğiniz bir işten uzaklaşmak ve hayalinizin peşinden gitmek için her şeyi riske atmak zorunda değilsiniz.”

Kart borçlarını ödemek için en doğru zaman

 

Gençlerde finansal baskının adresi sosyal medya

 

Genç yetişkinlerin G’si ebeveynlerine muhtaç

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)