BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisParanın satın alamayacağı 6 deneyim----

Paranın satın alamayacağı 6 deneyim

Paranın satın alamayacağı 6 deneyim
20 Mart 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

Para genellikle mutlu ve tatmin edici bir hayatın anahtarı olarak görülse gerçek, bundan farklı senaryolara gebe olabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Para çoğunlukla mutluluk ve haz dolu bir yaşamın anahtarı olarak görülür. Ancak parayla rahatlık ve güvenlik sağlansa da hayatın pek çok paha biçilemez yönü satın alınamaz.

Finansgundem.com’un derlediği bilgiler göre, insan deneyiminin, kişinin mutluluğuna ve tatminine yalnızca maddi zenginlikten çok daha fazla katkıda bulunan yönleri vardır.

6 deneyim

ABD’li serbest gazeteci Holly Burns'ün New Trader U’da yer alan makalesi, toplumun sıklıkla parayı başarı ile ilişkilendirdiğini ve daha fazla maddi servete sahip bireyleri üstün veya kıskanılacak bireyler olarak algılamamıza neden olduğunu vurguluyor.

Ancak paranın mutluluğu satın alma kapasitesi sınırlı; hatta hayatın en ödüllendirici deneyimlerinden birçoğunun maddi bollukla pek ilgisi yoktur. Zenginlik biriktirmeye çok fazla odaklanmak anlamlı bağlantıları, kişisel gelişimi ve derin mutluluk kaynaklarına erişimi engelleyebilir. Ekonomik yelpazedeki yaşam tarzı kalıplarının incelenmesi, temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra artan gelirin her zaman artan yaşam memnuniyeti ve refaha eşit olmadığını ortaya koyuyor.

Gerçek ilişkiler

Anlayışa, karşılıklı takdire ve birbirine güvenme yeteneğine dayalı gerçek dostlukların temeli satın alınamaz. Güven ve saygı, işlemlerle değil, harcanan zamanla, ortak çıkarların oluşturulmasıyla ve birbirine özen gösterilmesiyle sağlanır.

Sonuçta, bir kişi kalıcı sevgi ve ilgiyi güvence altına almak için paranın söyleyebileceğinden daha yüksek sesle konuşabilir. İlişkilere harcanan kaliteli zaman, paranın tek başına bağlantıları güçlendirebileceği varsayımından çok daha değerli olduğunu kanıtlar.

Gerçek mutluluk

Bol miktarda mal ve servet biriktirmek, geçici olarak tatmin edici olabilir ve sosyal statüye işaret edebilir. Ancak kalıcı memnuniyet ve amaç, parasal olmayan kaynaklardan geliştirilmelidir. Lüks eşyalara alışınca materyalizmin getirdiği mutluluk geçici olacaktır. Buna karşılık, paylaşılan kahkahalar, birlikte yaratılan değerli anılar ve ait olma duygusu çok daha derin ve kalıcı bir mutluluk sağlar.

Sağlık ve refah

İyi sağlık ve esenlik duygusu paha biçilmezdir. Bol miktarda para, olağanüstü sağlık hizmetlerine erişimi artırabilse de, her hastalık veya sıkıntıya karşı korunmayı garanti edemez. Altta yatan koşullar, bilinmeyen riskler, zihinsel sağlık ve yaşam tarzı seçimleri gibi hususlar da temel etken olmaya devam eder.

Ruh sağlığı bozuklukları vergi dilimine göre ayrımcılık yapmaz. Zenginlik, bireyleri depresyon, kaygı, travma, keder ve daha fazlası gibi zorluklardan koruyamaz. En önemli şey, sağlam bir destek sistemine sahip olmak, anlamlı ilişkiler kurmak, kişisel sağlığınıza ve bakımınıza özen göstermek ve hayatın kaçınılmaz iniş ve çıkışlarına karşı proaktif olarak dayanıklılık geliştirmektir.

Zaman

Para, verimliliği en üst düzeye çıkarmak için şoförlü araçlar ve kişisel asistanlar gibi kolaylıklar sağlar. Ancak hiçbir para, bir günde daha fazla dakika üretemez veya kişinin hayatında ek günler garanti edemez. Fırsata yönelik yaygın arzulara rağmen, zenginlik daha fazla zaman satın alamaz veya gençliğimizi koruyamaz.

Zamanın geri döndürülemez ve sınırlı doğasının farkına varmak, sonsuza dek elimizden kaçmadan önce her an daha anlamlı bir mevcudiyeti teşvik eder. Hatırlanmaya değer bir hayatı nasıl yaratacağımıza karar vermeli ve yoğun programların akılsızca geçip gitmesine izin vermek yerine günlerimizi önceliklerimize göre proaktif bir şekilde yapılandırmalıyız.

İç huzuru

Sahip olunan maddi değer arttıkça, bu refahın sürdürülmesi ve arttırılmasıyla ilgili endişeler de sıklıkla artar. Şansın getirdiği yük, paranın getirmesi gereken yardımları ortadan kaldırabilir. Yalnızca parayla ilişkili olmayan neşe kaynakları güvenilir bir kurtuluş sunar.

İç huzurun, perspektifin ve amacın geliştirilmesinin fiyat etiketiyle hiçbir ilgisi yoktur. Kişi iç huzura giden yolu parayla satın alamaz. Meditasyon ve bilinçli nefes alma gibi farkındalık uygulamaları, gönül rahatlığı elde etmenin ücretsiz ama paha biçilmez bir yolunu kanıtlar.

Etki mirası

Bir bireyin ölümünden sonra hayatta kalan nesillere bıraktığı miras, nadiren aktardıkları finansal varlıkla ilişkilendirilir. Derinden inanılan inançlarla uyumlu hayırseverlik amaçlarını ele almak, genç beyinlere bilgeliği aktarmak, adalet için aralıksız kampanya yapmak, övgü beklemeden gönüllü olmak ve sadece günlük küçük nezaket eylemleriyle kalplere dokunmak; bunların hepsi parayla bağlantılı olmayan ve maddi yatırımlardan önemli ölçüde daha uzun süre dayanabilecek miraslar yaratır.

Türkiye’de para mutluluk getiriyor mu?

 

Para mutluluk getiriyor mu?

 

Paranızı zenginler gibi yönetmenin püf noktası

 

Hayatlarımıza yön veren 20 paradoks

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)