BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPapa'dan finansal tavsiyeler!----

Papa'dan finansal tavsiyeler!

Papa'dan finansal tavsiyeler!
14 Temmuz 2015 - 07:07 www.finansgundem.com

Papa Francis, diğer ülkelerin Yunanistan ile aynı sorunları yaşamaması için önerilerde bulundu

Katolik alemimin ruhani lideri Papa Francis; Ekvador, Bolivya ve Paraguay'a yaptığı 8 günlük geziyi Paraguay'da tamamladı. Paraguay başkentinde çok sayıda insana hitap eden Papa kapitalizm karşıtı mesajlar vermişti.

Papa, dünya liderlerine yoksullukla savaş için yeni bir ekonomik sistem bulmaları yönünde uyarıda bulunmuş ve "para ve kar üzerine insan hayatlarını feda eden" politikalara son verilmesini istemişti.

Üç Latin Amerika ülkesini kapsayan seyahatini bitirerek Vatikan'a dönen Papa, uçakta gazetecilere bir saat kadar sohbet etti. Reuters'in haberine göre Papa Francis, orta sınıfın sorunlarının ihmal edilmiş olduğunu ve kapitalizm eleştirisine katılmayan Amerikalılar ile diyalog için istekli olduğunu söyledi.

"DAHA İYİ DENETİM MEKANİZMALARI GEREKİYOR"

Paraguay'dan dönüşte gazetecilere konuşan Papa Francis, Yunan krizinin daha iyi denetim mekanizmalarının kurulmasını sağlamasını ve bu sayede diğer ülkelerin aynı sorunlarla karşılaşmasının önlenmesini umduğunu söyledi.

"GELECEĞE GÜVENLE BAKIN"

Papa Francis, daha önce de Yunanistan ilgili açıklamalarda bulunmuş ve ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan'daki din adamlarına geleceğe güvenle bakmaları için telkinde bulunmuştu.

Yunanistan’da Aleksis Çipras hükümetinin göreve başlamasından sonra Vatikan News’e açıklamalarda bulunan Papa, Yunan din adamlarına çağrıda bulunarak “Geleceğe güven teşvik edilmeli ve karamsarlık kültürü olarak anılan durumla mücadele edilmeli” demişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)