BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatÖzel sağlık sigortası fiyatları tavan yaptı----

Özel sağlık sigortası fiyatları tavan yaptı

Özel sağlık sigortası fiyatları tavan yaptı
01 Haziran 2023 - 16:42 www.finansgundem.com

Trafik poliçelerinden sonra özel sağlık poliçelerindeki artış da tüketiciyi zorluyor. En düşük 10 bin TL olan sağlık poliçesi 35 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Özel sağlık sigortalarındaki fiyat artışı tüketici şikayetlerini de beraberinde getirdi. Şirketten şirekete fiyat oranları değişse de artışlar 3-4 katı buluyor. Hatta 4 katından fazla poliçe ücreti talep eden şirketlerden söz ediliyor. Örneğin en düşük 10 bin TL olan sağlık sigortası poliçesi 35 bin liraya kadar çıkabiliyor. En yüksek 80 bin TL olan poliçe, 150-160 bin TL'ye kadar yükseliyor. Tedavi şekline ve hasta yaşına göre 20 bin TL olan poliçe 150 bin liraya kadar ulaşabiliyor.

Fiyat artışını değerlendiren sektör temsilcileri zarar ettikleri için poliçelere zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ENFLASYON VE KUR ETKİSİ

Bloomberght' den Cemre Nur Karaca'nın haberine göre,yüksek enflasyon ve belirsiz kurun sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, “11 İldeki deprem ve sonucunda yaşanan olumsuzluklar, pandemi, döviz kurundaki artışlar, yüksek enflasyon, personel maliyetleri ve genel maliyetlerdeki artış poliçelerin fiyatını yukarıya çekti” dedi.

Hastane fiyatlarında da ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken Levent Korkut, “Hastane fiyatları da 3-4 kat artmış durumda. Tedavi ve ameliyat gibi alanların fiyatları da çok yükseldi haliyle sigortacılık sektörü de zarar ettiği için zam yapmak durumunda kaldı” açıklamalarında bulundu.

CAYMA ORANI YÜZDE 8

Gelir kaybı olan tüketicilerin cayma haklarını kullandıklarını belirten Korkut, “SGK’ya bağlı çalışanlara ya yatarak ya da tamamlayıcı sağlık sigortası olarak paketler öneriyoruz. Normalde cayma talebi yüzde 15’leri buldu, ancak düşük poliçelere geçen tüketiciyle birlikte cayma oranı yüzde 8 civarında” dedi.

Genel Sağlık Sigortası'nda borç affı

 

Sigortacılar iklim ittifakından vazgeçiyor

 

DenizBank ile AXA Sigorta acentelik sözleşmesini uzattı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mazlum02 Haziran 2023 07:25

    Kardan zarar ediyorlar utanmadan sıkılmadan tamamen masrafların yüksekliginden şikayet ediyorlar insan sağlığından rantlarını fahis olarak arttıyorlar iki yakaları bir araya gelmesin