BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriNFT’lerin yeniden doğuşu----

NFT’lerin yeniden doğuşu

NFT’lerin yeniden doğuşu
08 Temmuz 2021 - 16:54 www.finansgundem.com

Non-fungible tokenlar (NFT) geçici bir heyecan değil, kalıcı bir yatırım aracı olduğunu kanıtlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021 yılının ilk çeyreğinde popülerliği artan non-fungible tokenlar (NFT) bu yılın öne çıkan varlıkları arasında yer aldı. Ünlüler, sporcular ve müzisyenler NFT’lere yönelerek alandaki heyecanın büyümesine katkıda bulundu. Ancak NFT’lerin hızla ortaya çıkışına benzer bir şekilde alandaki aktivite de hızla durgunlaştı ve yatırımcılar ile katılımcılar NFT piyasalarında uzun yıllar sürecek bir ayı piyasasının gelip gelmediğini sorgulamaya başladı.

Son haftalarda yeni bir dizi NFT ürünleri ve platformlarıyla birlikte NFT alanında yeniden umutlar yeşerdi. NFT’lerin haftalık işlem hacmi yılın ilk dönemlerindeki 5,9 milyon dolardan %3,300 yükseliş göstererek şubat ayında 198 milyon dolarla zirveye yerleşti. Bunun ardından gelen %82’lik düşüşle mayıs ayı haftalık işlem hacmi 33,3 milyon dolara geriledi. O dönemden bu yan NFT aktivitesi giderek yükseliyor ve haziran ayının son haftasında 78 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştı. Bu rakam ise bir önceki aya göre %120’lik bir yükselişe işaret etti.

NFT’lerde son dönemde görülen yükseliş, NFT yaratıcılarının topluluk oluşturma ve topluluk üyelerini aktif hale getirme gibi konularda daha fazla deneyim sahibi olmasıyla birlikte, ilginin artmasından da kaynaklanıyor.

Koleksiyonerler için NFT’ler şimdi sosyal medyada sergileyebilecekleri bir sosyal statü göstergesi. Bir NFT’ye sahip olmak o kişinin teknolojik deneyimlere açık olduğunu gösteriyor. Lüks markalara ve ürünlere benzeyen bir şekilde değeri yüksek olan NFT’ler kültürel sermayeyi temsil ediyor. Forbes’un haberine göre CryptoPunks 2017 yılında ilk NFT projeleri olarak piyasaya sürülmüş ve modern kripto sanat hareketi için standartları belirlemişti.

Londra’nın punk çevreleri, siber punk hareketi ve Daft Punk gibi elektronik müzik gruplarından ilham alan NFT’ler dijital keşfin ruhunu temsil ediyor. Yalnızca 10 bin CryptoPunk oluşturuldu ve bunların her biri birbirinden farklı özelliklere sahip.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu farkılıklar ise bilgisayar kodları aracılığıyla sağlanıyor. Bunlar ilk olarak ücretsiz bir şekilde piyasaya sürüldü ve dileyen herkes alabildi. Ancak şimdi talep yükseldiği için, satışlardan milyonlarca dolar gelir elde edilebiliyor. CryptoPunk sahipleri Ethereum temelli NFT ekosistemine ilk girenler arasında olduklarını gururla ilan ediyorlar.

Atfedilen bu öneme ve itibara ek olarak yakın zamanda rap sanatçısı Jay-Z de bir CryptoPunk satın aldı ve bunu Twitter’da profil fotoğrafı olarak kullandı. Proje ise sanatçının üç milyon takipçisi tarafından görülmüş oldu. CryptoPunk’ı 25 Nisan’da o dönem 126 bin dolar seviyesindeki 55 Ethereum karşılığında satın aldığı iddia edildi.

Hopkins'in filmi, NFT olarak dağıtılacak

 

Bitcoin rallisini yeniden başlatacak kilit seviye

 

Dünyanın en zenginleri paralarını nasıl harcıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)