BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriNakit, kart ve araba ile ödeme imkanı----

Nakit, kart ve araba ile ödeme imkanı

Nakit, kart ve araba ile ödeme imkanı
25 Eylül 2020 - 17:26 www.finansgundem.com

Gelecekte, bazı ödemelerinizi arabanızla yapabileceksiniz

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüketiciler giderek artan bir şekilde, telefonlar ve saatler gibi mobil cihazlarla ödeme yapıyor. Ancak en mobil eşyalarının, yani arabalarının gelecekte nasıl bir fonksiyonu olacak?

Bir otomobilin devasa bir metal kredi kartı olarak işlev görmesi fikri tamamen yeni değil. Örneğin, bir aracın içindeki sistemle, ses yetkisi kullanılarak arabaya servis terminalinde ödeme yapılabilir. Ancak bu uygulama şimdiye kadar yaygın hale gelmemişti.

Bu durum değişiyor olabilir. Juniper Research’ün yeni bir raporunda, insanların küresel ölçekte, 2025 yılında araçtan yapılan ödemelerle 86 milyar dolar harcayabileceği ortaya kondu. Bu oran bu yıl için 1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu rakamın büyük bir bölümü, ya da neredeyse %80’i, yakıt ya da elektrikli araç şarjı için harcandı. Ancak insanlar araçtan yapılan ödemelerle 10 milyar dolarlık gıda ve içecek alışverişi de yapabilir.

Wall Street Journal’ın haberine göre rapor bir takım sektör işbirliklerinden bahsediyor. Örneğin Honda Motor ve Visa arasındaki işbirliği, uygulamanın yaygınlaşması için kullanımı kolaylaştıracak adımlar attı.

Goldman Sachs bile, bu yeni trende dahil olmak istiyor gibi görünüyor. Wall Street Journal’ın Ağustos ayında yayınlanan haberine göre, banka General Motors’un kredi kartlarını çıkarmaya çalışıyordu.

Yani teoride, elektrikli araçlar ve dijital ödemeler yavaş yavaş tek bir noktada toplanabilir. Eğer bu yatırımcıları heyecanlandırmıyorsa, muhtemelen hiçbir şey heyecanlandırmayacaktır.

Ödeme sistemlerini kökünden değiştirecek uygulama

 

Yapılan her 5 ödemenin 2'si banka kartlarıyla gerçekleşti

 

Google popüler ödeme uygulamasını kaldırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)