BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÖdeme sistemlerini kökünden değiştirecek uygulama----

Ödeme sistemlerini kökünden değiştirecek uygulama

Ödeme sistemlerini kökünden değiştirecek uygulama
18 Eylül 2020 - 14:07 www.finansgundem.com

Finansal teknoloji firması Swift anlık mesajlaşma uygulamalarının kullandığı end-to-end protokolünü finans sistemine getirerek dünyanın her yerinden hızlı ve güvenli para akışı sağlamayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal teknoloji firması Swift, ödemeler ve menkul kıymetler süreçlerini kökünden değiştirecek yeni bir uluslararası altyapı stratejisini onayladı. Yeni stratejiye göre dünyanın her yerindeki Swift kullanıcısı finans kurumları anında ve ihtilaf olmaksızın uçtan uca (end-to-end) hesap hareketi yapabilecek. End-to-end yöntemi gündelik hayatta anlık mesajlaşma uygulamalarında kullanılmasıyla biliniyor

Swift yeni stratejisiyle kapsamlı işlem yönetimi hizmetlerini sağlamak için finansal mesajlaşmanın ötesine geçiyor. Bu yeni yaklaşım, finansal kurumların önünü açarak bağımsız ya da fintech firmalarıyla ortak inovasyonunu destekleyecek ve hızlandıracaktır. Swift uygulamayla işletmelerin büyümesini desteklemek için yeni katma değerli hizmetler oluşturmayı hedefliyor.

End-to-end ödemelerde finans kurumları işletmelere ve tüketicilere sunduğu teklifleri genişletebiliyor ve müşteri deneyimlerini geliştirebiliyor. Menkul kıymetlerde ise Finans kurumları için arttırılmış uyumluluk sayesinde raporlama ve portföy hizmetleri süreçlerinde end-to-end görünürlüğüyle birlikte hesap hareketlerinde işlem başarısızlıklarının ve para cezalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

 

Dünyanın her yerinde hesaptan hesaba ödeme

Geliştirilmiş platform sayesinde ihtilaflar en aza indirilerek finansal kurumlar ile diğer piyasa katılımcıları arasındaki etkileşimler düzenlenecek, hesap hareketlerindeki hız optimize edilecek, end-to-end görünümü ile şeffaflık sağlanacak ve hesaptan hesaba dünyanın her yerinden öngörülebilir hesap hareketi yapılabilecek. Swift uygulama ağı içerisinde 4 milyar hesap arasında anlık ve ihtilafsız işlem yapabiliyor.

Yeni nesil dijital platform, yazılım programlama arayüzleri (API) ve bulut sistemleri kullanarak bankaların geleneksel olarak ayrı ayrı yaptığı ortak işlem hizmetlerini sağlayacak, finans endüstrisi için zaman ve para tasarrufu yapacak. Yeni ve kapsamlı veri yetenekleri, temel verilerin ön doğrulanmasını, sahtekarlıkların algılamasını, veri analizini, işlem izlemeyi ve özel durum yönetimini sağlayacaktır.

Swift CEO’su Javier Peres-Tasso yeni stratejileriyle ilgili açıklamasında, “Finansal kurumların işlemlerin end-to-end yöntemiyle daha hızlı çalışmasını sağlamak için kullandıkları temel altyapıyı yeniliyoruz ve aynı zamanda siber dolandırıcılık ve uyumluluk alanlarında endüstriyle paylaşılan hizmetlerin toplum için maliyetleri daha da azaltıyoruz” dedi.

Peres-Tasso, “SWIFT'ten beklenen risk ve kontrol unsurlarını yerleştiren veri inovasyonları sunark, işletmeler açısından kritik operasyonların gönül rahatlığıyla yapılmasını sağlayacağız. Bu unsurları birleştirerek finans sektörünün bir inovasyon temeli olarak son müşterisine kadar güvenebileceği daha hızlı bir teknoloji ve daha akıllı ve iyi hizmetlerin olacağı geniş bir platform yaratıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Dünyanın ilk kripto kartı

 

Dolar ve euro TL karşısında tüm zamanların rekorunu kırdı

 

İkinci dalga endişeleri değerli metal fiyatlarını yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)