BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMusk'ın 1 milyar dolar kredi çektiği ortaya çıktı----

Musk'ın 1 milyar dolar kredi çektiği ortaya çıktı

Musk'ın 1 milyar dolar kredi çektiği ortaya çıktı
08 Eylül 2023 - 14:45 www.finansgundem.com

Daha önce girişimlerinden birini desteklemek için kendi girişiminden borç alan Elon Musk'ın, Twitter'ı satın aldığı dönemde SpaceX'ten de 1 milyar dolar kredi çektiği belirtildi.

ABD basını, eski adı Twitter olan şimdiki adı ise X olan sosyal medya platformunu satın alan milyarder Elon Musk'ın X'in satın alma sürecinde kendi şirketi olan SpaceX'ten finansman sağladığını ortaya attı.

Wall Street Journal'a göre Musk, Twitter'ı satın aldığı ay, kendi şirketi SpaceX'ten 1 milyar dolarlık kredi çekmiş. Gazeteye göre, Musk'ın şirketteki hisselerinin bir kısmıyla güvence altına alınan kredi Ekim 2022'de onaylandı.

Faiziyle geri ödedi

Krediyi bir ay içinde çeken SpaceX'in kurucusunun bir ay sonra 1 milyar doları faiziyle şirkete geri ödediği belirtildi. Musk'ın bu krediyi çekme sebebi bilinmiyor. Medya kuruluşu ayrıca Musk'ın krediyi geri ödediği Kasım 2022'de bir başka şirketi olan Tesla'da da 3 milyar 950 milyon dolarlık hisse sattığını kaydetti.

23 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Musk ertesi ay 3 milyar 580 milyon dolarlık Tesla hissesi daha sattı. Milyarder iş insanı o yıl nisandan itibaren yaklaşık 23 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

Musk daha önce de girişimlerinden birini desteklemek için başka bir girişiminden para almıştı. 2009'da Musk'ın Tesla'yı desteklemek için SpaceX'ten 20 milyon dolar borç aldığı belirtilmişti.

Elon Musk, Kırım'daki Starlink uydularını kapatıyor

 

Elon Musk'tan bir şaşırtıcı karar daha: X'te hesap engelleme kaldırılıyor

 

Elon Musk ile görüşmeyi reddeden profesöre şok!

 

Musk'tan Zuckerberg çıkışı: O bir tavuk!

 

Musk: Kafes dövüşü için destansı yer ayarlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)