BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMuhtar Kent'e maaş şoku----

Muhtar Kent'e maaş şoku

Muhtar Kent'e maaş şoku
02 Mayıs 2014 - 08:09 www.finansgundem.com

Coca Cola'da Muhtar Kent'in maaşına şirketin en büyük yatırımcısı olan Warren Buffet'tan itiraz geldi

Coca Cola'da Muhtar Kent'in maaşına şirketin en büyük yatırımcısı olan Warren Buffet'tan itiraz geldi. Coca Cola maaş planını yeniden gözden geçireceğini açıkladı.

Dünyanın en zengin yatırımcısı olan ve Coca Cola'da yüzde 9 hisseye sahip olan Berkshare Hathaway'in kurucusu Warren Buffet'tan Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent ve yönetici maaşları planına itiraz geldi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen hissedarlar toplantısında hissedarların çoğunluğu Coca Cola'nın yönetici maaşları planını onaylamıştı. Warren Buffet ise oylamada ne evet ne de hayır oyu kullandı. Ancak uzmanlar Buffet'ın bu tavrının planı onaylamadığı anlamına geldiğini belirtti.

ÜÇ KEZ ÖZEL OLARAK GÖRÜŞTÜLER

Wall Street Journal'ın haberine göre, Warren Buffet Muhtar Kent ile geçtiğimiz hafta içinde üç özel görüşme gerçekleştirip rahatsızlığını belirtti. Bu görüşmelerin ardından Coca Cola'nın durumu görüşüp maaş planını revize edeceği belirtildi.

Muhtar Kent hissedarlar toplantısında maaş planının şirketin hedefleri ile uyumlu olduğunu belirmişti.

Warren Buffet Coca Cola yöneticileri için düşünülen maaş planlarına itirazını daha önce de dile getirmiş, bu planın yöneticiler için "piyango" olduğunu söylemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)