BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuğla'nın yaraları sarılıyor----

Muğla'nın yaraları sarılıyor

Muğla'nın yaraları sarılıyor
14 Ağustos 2021 - 02:45 www.finansgundem.com

Muğla Valiliğince orman yangınlarında zarar gören alanlarda yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. Tespit edilen 96 binadan 35'i yıkıldı, 752 kişiye toplam 5 milyon 134 bin 85 lira nakdi yardım yapıldı.

Muğla'daki orman yangınlarının yaraları hızla sarılıyor.

Vali Orhan Tavlı, Marmaris'te yangından etkilenen alanlarda süren çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Muğla'nın 13 ilçesinde tespit edilen 96 ağır hasarlı binanın yıkılmasına karar verildi, bunlardan 35’i yıkıldı, yıkılan bir binanın yerine yenisinin yapımına başlandı, diğer binalarla ilgili proje çalışmaları sürüyor.

752 kişiye 5 milyon lira yardım yapıldı

Vatandaşların acil ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla 752 kişiye toplam 5 milyon 134 bin 85 lira nakdi yardım yapıldı, 1035 hayvanın tedavisi yapıldı, hayvancılık faaliyetlerinin devam edebilmesi için 638 bin 630 kilogram kaba yem, 464 bin 810 kilogram kesif yem üreticilere ulaştırıldı.

Yangından etkilenen kritik enerji nakil hatlarında acil onarımların tamamlandığına, haberleşme altyapısının ise 16 mobil baz istasyonuyla desteklendiğine işaret edilen Valilik açıklamasında, "1785 hane ziyaret edilerek psiko-sosyal destek ekipleri tarafından 5 bin 967 vatandaşımıza psikolojik ilk yardım ve psiko-eğitim çalışmalarını kapsayan psiko-sosyal destek sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Kurtarılan hayvanların tedavileri sürüyor

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler tarafından çok sayıda kara kaplumbağası ve diğer yaban hayatı canlılarının yanı sıra evcil hayvanlar da kurtarılarak tedavileri yapılıyor.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yanan bölgelerde doğal yaşamın tekrar canlanması için bilimsel çalışmalar başlatılmış olup bu çalışmalarda özellikle taş kovukları içerisinde kısmen korunaklı alanların oluştuğu tespit edilmiştir. Bu tip alanlardaki taş altlarında gümüş böceği gibi hassas türlerin hayatta kalabildiği saptanmıştır."

Vali Tavlı: Orman yangınlarının yaraları hızla sarılıyor

Vali Orhan Tavlı'nın Armutalan, Osmaniye, Bayır, Turgut, Orhaniye, Hisarönü, Dereözü, Turunç, İçmeler mahallelerinde orman yangın sonrası yapılan çalışmalarını yerinde incelediği bildirilen açıklamada, Tavlı'nın şu değerlendirmesine yer verildi:

"İlimizde yaşanan orman yangınlarının yaraları hızla sarılıyor. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaraları hızla saracağız."

 

Afetlerden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlıyor

 

Bakan Pakdemirli açıkladı! Yangın bölgelerinde av yasağı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)