BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley'den ECB'nin faiz tahmini----

Morgan Stanley'den ECB'nin faiz tahmini

Morgan Stanley'den ECB'nin faiz tahmini
01 Eylül 2023 - 14:21 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, son ekonomik rakamların Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını daha fazla artırmayacağı anlamına geldiğine inanıyor.

Morgan Stanley ekonomistleri, bu hafta Euro Bölgesi'nde hizmet enflasyonunun yavaşladığını gösteren verilerin, hızla kötüleşen ekonominin işaretlerini takip ettiğini ve bunun politika yapıcılar için dengeyi bu ay bir duraklama lehine değiştirebileceğini savundular. Morgan Stanley daha önce eylül ayında bir faiz artırımı yapılacağını öngörüyorlardı.

Jens Eisenschmidt'in de aralarında bulunduğu ekonomistler yayınladıkları yatırımcı notunda, "Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artırımı çağrımızı değiştiriyoruz ve eylül ayında bir duraklama bekliyoruz. Artık nihai oranı %3,75 olarak görüyoruz" dedi.

Eisenschmidt ve meslektaşları, ağustos ayında hizmet enflasyonunun %5,6'dan %5,5'e gerilemesinin, enerji ve gıda gibi daha değişken bileşenleri dışarıda bırakan çekirdek enflasyonda zirvenin artık geçmişte kaldığı tezini desteklemede önemli bir faktör olabileceğini belirtti.

Morgan Stanley, "ECB sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaştıkça kalıcı enflasyon riskinin azalması" nedeniyle makro zeminin, enflasyonu dışarıda bırakan reel getiriler için özellikle elverişli hale geldiğine inanıyor.

ECB tutanakları "enflasyon hedefi" sinyali verdi

 

ECB Yöneticisi Nagel'dan Faiz mesajı

 

ECB, faiz artırımına ne zaman ara verecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)