BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB Yöneticisi Nagel'dan faiz mesajı----

ECB Yöneticisi Nagel'dan faiz mesajı

ECB Yöneticisi Nagel'dan faiz mesajı
25 Ağustos 2023 - 07:51 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Joachim Nagel, Euro Bölgesi'ndeki çekirdek enflasyonun yapışkan olmaya devam ettiğini ve faiz artışını durdurmak için henüz erken olduğunu açıkladı.


Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, enflasyonun faiz artışlarını durdurmaya yetecek kadar kontrol altında olduğuna ikna olmadığını ve kararının önümüzdeki haftalarda gelecek ek verilere bağlı olduğunu söyledi.

Nagel Perşembe günü Jackson Hole'da Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, "Benim için bir duraklama düşünmek için çok erken" dedi ve karar vermeden önce ek rakamları bekleyeceğini de sözlerine ekledi. Nagel ayrıca “Enflasyonun hâlâ yüzde 5 civarında olduğunu unutmamak lazım. Yani bu çok fazla yüksek. Hedefimiz yüzde 2 yani gidilecek bir yol var" diye ekledi.

Ekonomik aktivite yavaşlarken çekirdek enflasyonun sabit kaldığını ve işgücü piyasasının "gerçekten oldukça iyi" olduğunu da söyledi.

AMB, enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürmek amacıyla geçen ay yaklaşık bir yıl içinde dokuzuncu kez faiz oranlarını artırdı. AMB’nin Temmuz 2022'den bu yana yaptığı 425 baz puanlık artışların büyüme üzerinde baskı yaratması nedeniyle 20 ülkeden oluşan euro bölgesi ekonomisinin görünümü son aylarda kötüleşti.

WSJ: Merkez Bankası Başkanı Erkan Faiz ikilemiyle karşı karşıya

 

Küresel piyasalar Powell'a odaklandı

 

Fed yetkilisinden faiz açıklaması: Zirveye yakınız

 

Yabancılar TCMB'nin faiz kararını nasıl değerlendirdi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)