BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMorgan Stanley’de bir dönem kapanıyor mu?----

Morgan Stanley’de bir dönem kapanıyor mu?

Morgan Stanley’de bir dönem kapanıyor mu?
05 Şubat 2024 - 16:01 www.finansgundem.com

Wall Street’in en başarılı düşüş yanlısı stratejistlerinden Mike Wilson, Morgan Stanley’nin yatırım komitesinden ayrıldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in neredeyse tamamını yanıltan yapay zeka odaklı borsa rallisi belki de en çok zararı Morgan Stanley stratejisti Mike Wilson’a verdi. Wilson, geçen yıl boyunca düşüş eğilimini sürdürüş olmasının bedelini ağır ödemiş gözüküyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street'in en başarılı düşüş yanlısı stratejistlerinden Mike Wilson, Morgan Stanley'in yatırım komitesinden ayrıldı. Mike Wilson’ın, Morgan Stanley'de ABD hisse senedi stratejisti ve CIO'su olarak kalmaya devam edeceği bildirildi.

Wilson'ın yerine Lisa Shalett

MarketWatch’tan Isabel Wang’ın haberine göre, Wall Street’in en başarılı stratejistlerinden biri olarak kabul edilen Mike Wilson, bankadaki görevlerinin bir kısmından vazgeçiyor. Bu durum bazı yatırımcılar ve piyasa uzmanları için, oldukça zamansız olduğu ortaya çıkan bir sarsıntıya dair anıları canlandırıyor.

Bloomberg'in şirket içi bir nota dayandırdığı haberine göre, Mike Wilson, Morgan Stanley'in Küresel Yatırım Komitesi başkanlığı görevinden ayrılacak ancak bankanın ABD sermaye stratejisti ve baş yatırım yetkilisi görevlerini yürütmeye devam edecek. Raporda, Morgan Stanley'nin varlık yönetimi bölümünün CIO'su Lisa Shalett'in komitenin başında Wilson'un yerini alacağı belirtildi.

Zirveden dibe

Wilson, S&P 500 Endeksi’nin 2008'den bu yana en kötü yıllık performansını gösterdiği 2022 yılındaki düşüşünü ayı piyasasına çivilemesiyle övgüler kazandı. 2021'de yaptığı ileri görüşlü çağrı, Kurumsal Yatırımcı (Institutional Investor) Ekim ayı anketinde Wilson'ın en iyi hisse senedi stratejisti onurunu kazanmasına yardımcı oldu.

Ancak Wilson'ın 2023'te kutlayacak çok daha az şeyi vardı. Wilson, S&P 500'ün yılı 3.900 puan seviyesinde bitireceğini tahmin etmişti ancak büyük sermayeli teknoloji hisselerindeki amansız yükseliş, endeksin yıl sonuna kadar rekor seviyeye yakınlaşmasına yardımcı oldu ve büyük sermayeli gösterge 29 Aralık'ta 4.800 puan seviyesinde kapandı.

Wilson, Temmuz ayında, düşen enflasyonun ve yapay zeka patlamasının 2023'te piyasaları ne ölçüde canlandıracağı konusunda ‘yanıldığını' kabul etti ancak azalan kurumsal kazançların ve Silicon Valley Bank'ın yıl başındaki çöküşünün eninde sonunda piyasaları canlandıracağı konusunda inatçı tavrını sürdürmüştü.

Ters gösterge ihtimali

Sosyal medyada, Wilson'ın yatırım komitesi başkanlığından ayrıldığı haberi piyasadaki boğaların başkalarının acısıyla mutlu olma arzularını ateşledi ancak aynı zamanda dönemin önemli stratejistlerinden Charles Clough'un 1999 sonlarında Merrill Lynch'ten ayrılmasına neden olan ‘dot-com balonu’ öngörüsünün de tekrar anımsanmasını sağladı.

S&P 500 ve Dow Jones’un dev teknoloji hisselerindeki yükselişin yanı sıra başka bir rekor kırdığı haberiyle aynı güne denk gelmesiyle birlikte bu durum bazı isimlere, Wilson’ın ayrılışının kısa vadeli bir ters gösterge olarak hizmet edip etmeyeceğini sorgulattı.

Ancak Wilson’ın Clough’tan farkı, Morgan Stanley’den tamamen ayrılmamış olması. Morgan Stanley'nin baş operasyon sorumlusu Jed Finn, Bloomberg'in aktardığı dahili notta, Wilson, firmanın Küresel Yatırım Komitesi'nden ‘kilit kurumsal müşterilere hizmet etmeye odaklanmak’ üzere ayrılacağını ifade ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)