BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez değil, şubesi taşınıyor----

Merkez değil, şubesi taşınıyor

Merkez değil, şubesi taşınıyor
05 Mart 2013 - 07:34 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, Ataşehir’de daha önce alacağını duyurduğu 15 bin 960 metrekarelik arsayı satın alma işlemini tamamladı

İSTANBUL Finans Merkezi (İFM) projesi kapsamında İstanbul’a taşınması konusunda tartışmaların sürdüğü Merkez Bankası, Ataşehir’de daha önce alacağını duyurduğu 15 bin 960 metrekarelik arsayı satın alma işlemini tamamladı.
Arsa bedeli olarak KDV dahil 353 milyon 126 bin lirayı peşin ödeyen Merkez Bankası, buraya halen Karaköy’de hizmet veren İstanbul Şubesi ile Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi’ni taşıyacağını açıkladı. Ancak söz konusu arsanın büyüklüğü akıllara, Merkez Bankası’nın tamamının taşınıp taşınmayacağı sorusunu getirdi.
KARAKÖY ŞUBE TAŞINACAK
Merkez Bankası’nın İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi haline dönüştürülmesi çabaları kapsamında 2008’den bu yana genel merkezini İstanbul’a taşıyacağı yönünde bugüne kadar sadece hükümet kanadından açıklamalar gelse de, Merkez Bankası Kanunu’nda bankanın merkezinin Ankara’da olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla ne Merkez Bankası’nın önceki Başkanı Durmuş Yılmaz ne de şimdiki Başkanı Erdem Başçı tarafından bankanın İstanbul’a taşınacağı konusunda bir açıklama gelmedi. Her iki başkan da konuyla ilgili sorulara taşınma kararıyla ilgili net bir yanıt vermezken, son olarak Ataşehir’deki arsanın satın alınmasıyla ilgili duyuruda, Merkez Bankası’nın İstanbul’daki birimlerinin Ataşehir’e taşınacağı bilgisi verildi.
PARA TARİHİ MÜZESİ GELİYOR
Merkez Bankası konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: “Uzun zamandır faaliyetlerini Karaköy Bankalar Caddesinde sürdürmekte olan İstanbul Şubemiz bulunduğu bölge itibariyle hizmet sunmakta bazı zorluklar yaşamaktadır. Tarihi değer taşıyan bu bina yapılacak restorasyon çalışmasının ardından “Türkiye İktisat ve Para Tarihi Müzesi” olarak hizmete devam edecektir. İstanbul’da artan emisyon faaliyetlerimiz Anadolu ve Avrupa yakasında en az ikişer merkezden sürdürülerek piyasa ihtiyaçları ile daha uyumlu hale getirilecektir.”
Kamu bankaları ve BDDK’nın da taşınması gündemde
İSTANBUL Finans Merkezi projesi kapsamında, Merkez Bankası’nın yanı sıra, kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın da İstanbul’a taşınması söz konusu. Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın da (İMKB) Ataşehir’deki merkeze taşınması konusu gündemde.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)