BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası'ndan bankalara iyi haber----

Merkez Bankası'ndan bankalara iyi haber

Merkez Bankası'ndan bankalara iyi haber
25 Mart 2014 - 14:31 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, Türk Lirası zorunlu karşılıklara faiz ödenmesinin gerekli görülürse ileride gündeme alınabileceğini açıkladı

Merkez Bankası'ndan bankalara iyi haber geldi. 18 Mart tarihli Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarını açıklayan Merkez Bankası, "Para politikasının normalleşme sürecinde TL zorunlu karşılıklara faiz ödenmesi değerlendirildi. Bu aşamada olmasa da gerekli görülürse ileride gündeme alınabilecek" açıklamasını yaptı.

Toplantı notlarında, “ZK'lara kısmi faiz ödemesi ile ilgili olarak ileride yapılabilecek bir düzenlemenin ölçülü ve sınırlı tutulması uygun bir yaklaşım olacak” ifadesine yer verilirken, “PPK gerekirse ZK, ROM ve likidite araçlarını kullanabilecek” denildi.

Açıklamada ayrıca şu noktalara yer verildi:

- Talep göstergelerindeki zayıflama henüz iktisadi faaliyetlere belirgin yansımadı.

- Yaşanan belirsizlik ve risk primlerindeki artışın uzun süreli olması halinde ekonomide güven ve bilanço kanalından ciddi bir yavaşlama olasılığı göz ardı edilmemeli.

- Çeşitli bölgelerde yağışların mevsimsel ortalamanın altında seyretmesi gıda fiyatlarında yukarı yönlü riskleri canlı tutuyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)