BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMehmet Kutman şüpheli durumuna düştü----

Mehmet Kutman şüpheli durumuna düştü

Mehmet Kutman şüpheli durumuna düştü
06 Haziran 2015 - 10:30 www.finansgundem.com

İşadamı Mehmet Kutman'ın başı Energaz şirketiyle derde girdi. Kutman hisse satışı ile ilgili şüpheli olarak ifade verdi

Nusret Argun’un paralel yapı tarafından kıskaca alındıktan sonra satmak zorunda bırakıldığı Energaz'daki hisselerini İsrailli iş adamı Ofer’in ortaklığını yapan Kutman'ın aldığı ortaya çıktı. Kutman, dün şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

YeniŞafak'ın haberine göre, 2008'de Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yapılan operasyonun perde arkası ortaya çıkmaya devam ediyor. İhaleye fesat karıştırma iddiası ile operasyon yapılarak 234 kişinin sanık yapılmasındaki asıl amacın grubu ülkenin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden Energaz'daki hisselerini yok pahasına satmak zorunda bırakmak ortaya çıktı. Paralel yapıya boyun eğmediği için hedef alınan grup, operasyondan önce Energaz'da yüzde 29,5 ile en büyük hissedarıydı. 

ENERGAZ HİSSELERİNE EL KONULMADI

Energaz'da, ayrıca STFA'nın yüzde 26, Global A.Ş'nin yüzde 26, Tefirom A.Ş'nin 17,5 hissesi vardı. Şirketin yüzde 26 hissesine sahip Global A.Ş.'nin patronu ise İsrailli iş adamı Sami Ofer'in bir dönem ortaklığını yapan ve Mesut Yılmaz'ın kuzeni Mehmet Kutman. Ancak operasyonda şirket sahibi Nusret Argun tutuklandı. Tüm mal varlığına el konulurken Energaz'daki hisselerine dokunulmadı. 

SERMAYE ARTTIRIMI KILIF YAPILDI

Argun'un tutuklanınca Energaz'daki diğer ortaklar 'sermaye arttırımı' kararı aldı. Energaz Yönetim Kurulu, tüm mal varlıklarına el konulan Okyanus Şirketler Grubu'nun da sermaye arttırımına katılması gerektiğini bildirdi. Kurul, grubun, sermaye artırımına katılmadığı takdirde yüzde 29,5'lik hisselerinin satılması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Sermaye artırımı için gereken parayı 'tüm malvarlığına el konulduğu' için veremeyen Okyanus Grubu, Energaz'daki hisselerini yok pahasına satmak zorunda kaldı.

Kutman amacına ulaştı

Energaz'ın o tarihte değeri 376 milyon dolar, yüzde 29,5 hissenin değeri ise 111 milyon dolardı. Çaresiz bırakılan Okyanus Grubu, hissesini 4 Mayıs 2010'da, 16,5 milyon dolara STFA'ya satmak zorunda kaldı. STFA, 1 sene sonra hisseleri, Energaz'a aynı bedelle sattı. 1,5 sene sonra devreye Kutman girdi. Kutman, Energaz'daki yüzde 29,5'luk hisseyi 16,5 milyon dolara satın aldı. Kutman, 29.5'luk hisseyi 70 milyon dolara STFA'ya sattı. Kutman'ın Okyanus Grubu'na operasyondan önce 15 Ocak 2007'de gruba ait hisseyi 43 milyon dolara almak için anlaştığı son anda vazgeçtiği ortaya çıktı. Kutman'ın operasyondan haberdar olduğu ve hisseleri ucuza kapata bilmek için vazgeçtiği öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)