BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMastercard rekabet yasasını ihlal etti----

Mastercard rekabet yasasını ihlal etti

Mastercard rekabet yasasını ihlal etti
31 Mart 2021 - 17:37 www.finansgundem.com

İngiltere’nin ödeme düzenleyicisi PSR’den yapılan açıklamada, Mastercard’ın da içinde bulunduğu beş şirketin yardım kartları konusunda rekabet kanunlarını ihlal ettiği söylendi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin ödeme sistemleri düzenleyicisi PSR çarşamba günü yaptığı açıklamada, Mastercard’ın toplumun savunmasız bireylerine önceden ödemesi yapılmış kartlar verirken ticari birlik yasasını ihlal eden beş şirket arasında yer aldığını söyledi.

Mastercard, allpay, APS, FPS ve Sulion yerel otoritelerin yardım ödemesi olarak evsizlere, aile içi şiddet mağdurlarına ve göçmenlere verdiği kartlarda birbirleriyle yarışmama ve birbirlerinin müşterilerini kazanmak için çaba göstermeme kararı almıştı.

Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Mastercard, allpay ve PFS yükümlülüklerini kabul etti ve eğer düzenleyici şirketleri hatalı bulursa 32 milyon poundun üzerinde bir seviyedeki maksimum cezayı ödemeyi taahhüt etti. PSR İngiltere’nin 1998 tarihli rekabet yasasında iki ihlal olduğunu iddia ediyor.

İhlallerden biri Reuters’a göre, 2012 ile 2018 yılları arasında altı yıl süreyle ortaya çıktı ve beş şirketin tamamı da sürece dahil oldu. İkinci ihlal ise 2014 ve 2016 yılları arasında gerçekleşti ve APS ile FPS’nin isimleri öne çıktı.

PSR’nin Genel Müdürü Chris Hemsley, “ödemesi önceden yapılmış kart hizmetleri, yerel otoritelere, toplumdaki savunmasız bireylere yardım sunmak için ciddi faydalar sağlayabilir” dedi. Açıklamasının devamında, “bu şekilde çatışmak kesinlikle kabul edilemez. Bunun olduğunu gördüğümüz her yerde aksiyon alırız, bunu durdururuz ve ciddi cezalar uygulamak isteriz” ifadelerini kullandı.

Mastercard’dan yapılan açıklamada, konunun oldukça ciddi bir şekilde ele alındığı ve kontrol altına almak için ekstra önlemler alındığı söylendi. Aynı zamanda yasa ihlallerinin İngiltere’de yer alan ödemesi önceden yapılan kartlarla sınırlı olduğu da eklendi.

Mastercard sözcüsü, “iki eski çalışanımızın eylemlerinin bizden beklenmeyecek davranışlarla sonuçlanması nedeniyle özür dileriz” dedi.

Allpay PSR’ın kararını kabul ettiğini söylerken, potansiyel ihlallerin farkına varır varmaz, düzenleyiciyi bilgilendirdiğini ifade etti. Bununla birlikte şirketten yapılan açıklamada, soruşturma sürecinde tam işbirliği içinde çalışıldığı da söylendi.

PFS’i 2019 yılında satın alan Avustralya’nın EMI’si sorunun çözülmesi için düzenleyici kurumla işbirliği içinde çalışıldığını ve PFS’nin eski sahiplerinin 920,000 sterlinlik cezayı ödemesi için anlaşma sağlandığını söyledi. APS ve Sulion’a ise ulaşılamadı.

Credit Suisse’in kâbus yılı yeni başladı

 

Batık fon skandalı neden önlenemedi?

 

Finansal piyasalarda ikinci Lehman Brothers korkusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)