BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMansimov'un oteli Lukoil'in başkanına satıldı!----

Mansimov'un oteli Lukoil'in başkanına satıldı!

Mansimov'un oteli Lukoil'in başkanına satıldı!
07 Aralık 2015 - 13:17 www.finansgundem.com

Azeri işadamı Mübariz Mansimov'un sahip olduğu Edition Hotel'in satıldığı bilgisine ulaşıldı

Palmali Grubu'nun sahibi Azeri işadamı Mübariz Mansimov, 2003'te Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlük binasını satın alıp, 2010'da Edition Hotel olarak hizmete açmıştı. Ayrıca, Cipriani ve Billionaire gibi dünyaca ünlü restoran ve kulüpleri de bu otele getirerek kendisinden bolca söz ettirdi. Ancak dünyanın en lüks restoran zincirleri arasında bulunan Cipriani, fiyatlarının pahalı kalmasından dolayı kısa sürede pes ederek Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı. Bu ayrılış sonrasında da Edition Hotel ile ilgili değişik söylentiler duyuldu.
 
 Mansimov'un başka bir zincirle temas halinde olduğu kulislere yansıdı. Bir başka söylenti de otelin satıldığı yönündeydi.  Para dergisinde yer alan habere göre Edition Hotel'in bulunduğu bina 15 gün önce sessiz sedasız satılmış. Otelin yeni sahibinin Azeri asıllı Rus işadamı, Lukoil'in Başkanı Vagit Alekperov olduğu öğrenildi. Satış işlemi sadece otelle sınırlı kalmamış.

Bodrum Yalıkavak'taki Palmarina'da satış paketinin içindeymiş. Başka bilgi ise Vahid Alekberov bu satın almayı tek başına yapmamış. Hisse oranlarını öğrenemedik ama bu işin içinde Azerbaycan devlet şirketi Socar da bulunuyormuş.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)