BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKüresel şirket birleşmeleri patlaması devam ediyor----

Küresel şirket birleşmeleri patlaması devam ediyor

Küresel şirket birleşmeleri patlaması devam ediyor
03 Haziran 2021 - 11:45 www.finansgundem.com

Küresel şirket birleşmeleri ve satın alımlarında görülen artışlar devam ediyor. Üç aydır anlaşmaların değeri 500 milyar doları geçiyor. Mayıs ayında ise önde gelen medya kuruluşlarının anlaşmalarıyla birlikte rekor kırıldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel şirket birleşme ve satın alım anlaşmaları üç ay üst üste 500 milyar doları geçti. Bu durum ise şirket satın alımlarına yönelik iştahın pandemiye rağmen yükselişe devam ettiğinin bir sinyali olarak algılandı. Refinitiv verilerine göre Mayıs ayında toplamda 533 milyar dolar değerinde anlaşma açıklandı.

Yılın ilk beş ayında toplamda 2,4 trilyon doları bulan birleşme ve satın alımlarda değerlemeler şimdi oldukça yüksek seviyelerde. Refinitiv Anlaşmalar Analisti Lucille Jones, “medya ve eğlence sektöründe son dönemde görülen birleşme ve satın alım anlaşmaları dalgası aktivitenin yükselmesine neden oldu” dedi.

Açıklamasının devamında “yatırımcılar arasında SPAC şirketlerine yönelik heyecandaki azalmaya rağmen, SPAC patlaması anlaşmalarda yükselişi tetiklemeye devam ediyor ve SPAC birleşmeleri küresel birleşme ve satın alım aktivitelerinin %11’ine denk hale geldi” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle bazı şirketler finansal zorluk içine düşmüş ve şirketleri satışa mecbur bırakmış olsa da, diğer şirketler bu fırsatı değerlendirdi ve devam eden düşük maliyetli finansman olanağını bu şirketleri satın almak için kullandı. ABD’de özel amaçlı satın alım şirketleri (SPAC) alımlarındaki patlama yakın zamanda yapılan tahminlere göre azalıyor olabilir.

Financial News’in haberine göre, İngiltere’de SPAC şirketleri aracılığıyla halka arzlar ise henüz benzer seviyelere ulaşamadı. Ancak SPAC şirketlerindeki büyüme, anlaşma seviyelerinin de yükselmesine neden oldu ve son haftalarda yatırımcı algısı ölçütleri ve tüketici harcamaları verileri güvenin yeniden iş dünyasında tesis edilmeye başlandığını gösteriyor.

finansgundem.com'un derlediği verilere göre, geçtiğimiz ay yükselen piyasalarda dikkat çeken anlaşmalar arasında AT&T’nin WarnerMedia markasını Discovery ile 43 milyar dolarındaki bir anlaşmayla birleştirme kararı yer aldı. Aynı zamanda Amazon Hollywood stüdyosu MGM’yi 8,5 milyar dolara satın aldı. Bu anlaşmalar medya sektöründe mayıs ayında aktivitenin yükselmesini sağladı.

Bununla birlikte İngiltere’de özel sermayenin satın alımlara yönelik ilgisi devam ediyor. Hukuk şirketi Boodle Hatfield verilerine göre, geçtiğimiz yıl zengin yatırımcılar 27 satın alım gerçekleştirdi ve anlaşmaların toplam değeri neredeyse 1 milyar dolara yükseldi. Bu rakam ise bir önceki yıla kıyasla %600 yükselişe işaret etti. Yatırımcılar geçtiğimiz yıl pandeminin etkisiyle düşen değerlemeleri bir fırsat olarak gördü.

Türkiye, emlak fiyatı artışında dünyada lider

 

Sanal ofislere ilgi sürüyor

 

Gates ve Buffett'tan milyar dolarlık yatırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)