BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKripto ve blockchain tarihinin en büyük 5 yatırımı----

Kripto ve blockchain tarihinin en büyük 5 yatırımı

Kripto ve blockchain tarihinin en büyük 5 yatırımı
12 Ağustos 2021 - 17:45 www.finansgundem.com

2021 yılı kripto ve blockchain start-up şirketlerinin en büyük yatırımları çektiği yıl oldu. 10 devasa kripto ve blockchain fon turunda, şirketler 3,9 milyar dolar yatırım çekmeyi başardı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Blockchain start-up şirketleri yeni yatırım rekorları kırmaya devam ediyor. Tüm zamanların en büyük 12 finansman turlarının 10 tanesi, toplam 3,9 milyar dolar değere ulaştı ve tamamı 2021 yılında gerçekleşti. Bu rakamın neredeyse yarısı dört mega fon turunda, geçtiğimiz iki ay içinde gerçekleşti. Yakın zamanda yükselişe geçen yatırımların zirve noktası kripto türevleri borsası FTX’ten geldi.

Şirket sektörün tarihindeki en büyük anlaşmayı yaparak, geçtiğimiz ay 900 milyon dolar yatırım çekti. Şirket bu yatırımla 18 milyar dolar değere ulaştı ve altyapı sağlayıcısı Circle’ın önüne geçti. Fonlama turuyla aynı zamanda bilinen en zengin kripto milyarderi ve FTX’in kurucusu Sam Bankman Fried’in net serveti de iki katına yükselerek 8,3 milyar dolardan 16,2 milyar dolara yükseldi.

Forbes’un haberine göre devasa yatırım yapan girişimciler listesinin en başında ise Barry Silbert’ın Digital Currency Group’u yer aldı. Şirket 111 start-up şirketini destekledi. Şirketin ardından 79 şirkete yatırımla Coinbase Ventures, 74 yatırımla Pantera Capital, 68 yatırımla Blockchain Capital gelirken Andreessen Horowitz 58 start-up şirketine yatırım yaptı. Kripto piyasaları da yükselişe başladığı için, yeni fonlama turlarının da devam etmesi bekleniyor. İşte kripto tarihinin en büyük 5 yatırımı.

FTX: 900 milyon dolar

Anlaşma tarihi: 20 Temmuz 2021

Yatırımcılar: Paradigm, Sequoia Capital, Ribbit Capital, Third Point, Lightspeed Venture Partners, Coinbase Ventures, Softbank, Sino Global Capital, Circle

Yatırım sonrası değerleme: 18 milyar dolar

Önceki değerleme: 1.2 milyar dolar

Kripto para borsaları arasına geç katılan FTX 2019’un mayıs ayında kuruldu. Şirket deneyim sahibi 0lmayan yatırımcılar için bile fonksiyonellik ve sofistike yatırım ürünleri sunarak Binance ve Coinbase gibi şirketlerden farklılaştı. Şirketin günlük işlem hacmi 10 milyar doların üzerinde. Şirketin gelirleri bu yıl 10 kat arttı.

Circle: 440 milyon dolar

Anlaşma tarihi: 28 Mayıs 2021

Yatırımcılar: Fidelity Management and Research Company, Marshall Wace, Digital Currency Group, FTX, Breyer Capital

Önceki değerleme: 3 milyar dolar

Ödeme ve mevduat altyapıları sağlayıcısı Circle popüler stablecoin USDC’nin geliştiricileri arasında yer alıyor. Stablecoin bu yıl %3400’in üzerinde büyüme sağladı. Varlık şimdi dolaşımda 27 milyar doların üzerinde ve şirket 785 milyar dolarlık işlemi desteklediğini öne sürüyor. 8 Temmuz tarihinde Circle halka arz planlarını açıkladı. Yapılan anlaşmayla şirketin değeri 4,5 milyar dolar oldu. 

Bitmain: 422 milyon dolar

Anlaşma tarihi: 7 Ağustos 2018

Yatırımcılar: Crimson Capital China, Bluebell (Asia), Jumbo Sheen Group, Lioness Capital, Palace Investment Company, Pavilion Capital

Yatırım sonrası değerleme: 15 milyar dolar

Önceki değerleme: 12 milyar dolar

Dünyanın önde gelen Bitcoin madenciliği donanımı sağlayıcısı Bitmain aynı zamanda, en büyük Bitcoin madenciliği havuzlarından bir tanesi olan Antpool’u da yönetiyor. Şirket Bitcoin ağının hashinin %13’ünü karşılıyor. 422 milyon dolarlık sermaye artırımının ardından Pekin merkezli şirket Hong Kong borsasında halka arz için başvurdu. Ancak başvuru Bitcoin’in çöküşe geçmesiyle birlikte gerçekleşemedi.

Ledger: 380 milyon dolar

Anlaşma tarihi: June 10, 2021

Yatırımcılar: 10T Holdings, Cathay Innovation, Draper Esprit, Draper Associates, Draper Dragon, DCG.

Yatırım sonrası değerleme: 1.5 milyar dolar

Önceki değerleme: 287.1 milyon dolar

Ledger cüzdan donanımları üretiyor ve dijital varlıkların saklanması için üretilen cihazlara imkan tanıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şirket 190 ülkede 3 milyonun üzerinde cüzdan sattı. Şirket aynı zamanda Coinify gibi platformlarla da entegre oldu. İşbirliği yapılan şirketler arasında kripto ödemeleri ve borsa platformları ve merkeziyetsizleştirilmiş kripto kredi şirketleri de yer alıyor.

BlockFi: 350 milyon dolar

Anlaşma tarihi: 11 Mart 2021

Yatırımcılar: Bain Capital Ventures, partners of DST Global, Pomp Investments, Tiger Global, Susquehanna Government Products 

Yatırım sonrası değerleme: 3 milyar dolar

Önceki değerleme: 435 milyon dolar

2017 yılında kurulan New Jersey merkezli BlockFi şimdi en büyük kripto para kredi sağlayıcılarından bir tanesi. Şirketin ürünleri birçok kategoride yer alıyor ve müşterilerine faiz getirisi sağlayan hesaplar da sunuyor. BlockFi’nin potansiyel halka arzıyla ilgili söylentiler geçtiğimiz yıl temmuz ayında dolaşmaya başladı. Geçtiğimiz ay düzenleyiciler şirketin faiz getirili hesabının yasal olup olmadığıyla ilgili soruşturma başlatı.

Merkez Bankası iklim uzmanlarına 62 bin lira verecek

 

ABD'de işten ayrılan CEO'ların sayısı yükseldi

 

Twitter Hindistan’da politikacıların hesaplarını askıya aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)