BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto piyasasının en hareketli alanı----

Kripto piyasasının en hareketli alanı

Kripto piyasasının en hareketli alanı
11 Ağustos 2021 - 17:49 www.finansgundem.com

Kripto, blockchain ve merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) bu yılın en hareketli sektörleri oldu ve rekor seviyelerde sermaye çekti. Bireysel yatırımcılar şimdi bu alanın geleceğini destekleyecek altyapıyı geliştiren şirketlere yatırım yapıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıldan bu yana kripto paralar, blockchain ve merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) projeleri rekor seviyelerde yatırım çekti. Bu yatırımlar ise bireysel yatırımcıların, kripto ve dijital varlıkların geleceğini destekleyecek altyapıyı inşa eden şirketlere yatırım yapmasıyla birlikte artmaya devam ediyor. En büyük yatırımcılar kurumsal sınıf altyapılara milyarlarca dolar akıtıyor.

Bu altyapılar ise kredi, mevduat ve borsa işlemleri için inşa ediliyor ve kurumların yıllardır karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. a16z ve Tiger Global, Coinbase gibi ilk jenerasyon kripto şirketlerine fon sağlamıştı. Bu şirketler öncelikli olarak perakende yatırımcılara hizmet sunmuş olsa da şimdi dikkatlerini bu varlıkların kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi için altyapı inşa eden şirketlere fon sağlamaya yöneltiyor.

Son dönemde sektörde gerçekleşen fonlamalar bazı ilgi çekici gerçekleri ortaya koyuyor. Örneğin 2021 yılının birinci ve ikinci çeyreğinde kripto ve blockchain şirketlerine 9,5 milyar dolar girişim sermayesi aktı. Bu rakam ise 2020’nin toplam yatırımlarından üç kat daha fazla. Özellikle de kurumlar için inşa edilen altyapılar ve hizmetler yatırımları çekiyor.

Daha önceki dönemlerde ise bireysel yatırımcıların alana girmesine yönelik yatırımlar revaçtaydı. Alım satım işlemleri, kredi ve likidite provizyonu ise zirvedeki sektörler. Fonların yaklaşık %60’ı bu sektörlerdeki şirketlere aktı. Ardından ise ödeme ve cüzdan sağlayıcılar geldi. Bir fonlama turunun ortalama değeri bu yıl 15,8 milyon dolar oldu. Bu rakam PitchBook verilerine göre 2019 yılında 5,7 milyon dolar seviyesindeydi. O dönemden bu yana yükselen değerlemeler ve hızlı büyüme daha fazla sermaye gerektirmeye başladı.

Tüm bu veriler ışığında kripto ve dijital varlıkların kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi, önümüzdeki beş yılda önemli ölçüde dikkat çekici bir şekilde büyüme gösterecek. 2021 yılı kripto paralar, blockchain teknolojisi ve dijital varlıkların büyümesi için kilit bir yıla dönüşüyor.

Giderek artan yatırımlar ve Fidelity ile State Street gibi geleneksel devlerin alana girmesinin yanı sıra sektörde yatırım yapmak isteyen birçok farklı yatırımcının ilgisi devasa bir itici güç oluşturuyor. 

ABD’nin düzenleyicileri şimdilik büyük bir adım atmamış olsa da, sektöre temkinli ancak açık fikirli yaklaşımları büyük bir artı. Bu alan hızla olgunlaşıyor, büyük sınavlara tabi tutuluyor ve büyümesinin bir sonraki ayağına yakın.

Sektördeki en büyük büyüme alanlarından bir tanesi de kurumsal altyapının kripto ve dijital varlıkların benimsenmesini destekleyecek olması.

‘Biden paketi’ Türk şirketlerini de etkiler mi?

 

Credit Suisse skandallardan ne öğrendi?

 

Online dolandırıcılıkta genç mağdurlar artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)